"We spelen tegen de beste ploeg van Nederland"

02 april 2021 21:00

Na een fietsweekendje Valkenburg en een volle, fanatieke trainingsweek maakt Johnny Jansen zich op voor de competitiehervatting zondag tegen Ajax (aftrap: 16.45 uur). Met de koploper van de eredivisie op bezoek wacht sc Heerenveen een zware kluif. "We spelen tegen de beste ploeg van Nederland", blikte de oefenmeester vrijdag vooruit.

FPH1869


Nog zeven wedstrijden en dan is het reguliere seizoen ten einde. Dan hoopt Jansen de play-offs bereikt te hebben, maar om dat doel te behalen, moet er nog heel wat gebeuren. De Friezen kunnen bovendien meteen hun borst natmaken: titelfavoriet Ajax komt op bezoek. "Hopelijk kunnen we er nu wel een kraker van maken", zei Jansen bij het persmoment.

Een maand geleden kwam ook Ajax ook al naar Friesland. Ten koste van sc Heerenveen plaatsten de Amsterdammers zich toen voor de bekerfinale (0-3). "De kunst is om het nu beter te doen", vertelde Jansen. "Dit keer moet het in de uitvoering ├ęcht beter. Dingen half uitvoeren, werkt niet. Zeker niet tegen Ajax. We zullen de ruimtes klein moeten houden en het nog compacter moeten maken en houden."

In spanning
Met uitzondering van de herstellende Jan Ras kan Jansen tegen Ajax over iedereen beschikken. Tenminste, als alle coronatestuitslagen weer negatief zijn. "Over de opstelling kan ik nog niks zeggen. We wachten nog op de uitslagen. Aan het begin van de week was iedereen negatief, maar het kan zo anders zijn, na een vrij weekend en een interlandperiode. Dat is altijd weer spannend."