"We willen heel graag naar de kwartfinales"

19 januari 2021 20:30

Drie dagen na het gelijkspel bij VVV-Venlo wacht voor sc Heerenveen alweer de volgende krachtmeting. Woensdagmiddag maken de Friezen met FC Emmen uit wie zich kwalificeert voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker (aftrap: 16.30 uur). Trainer Johnny Jansen blikt aan de vooravond ervan alvast vooruit.

FPH1943

Het laat zich raden dat Jansen zondag zeer opgelucht was na de late gelijkmaker van Benjamin Nygren, op bezoek in Venlo (1-1). "Het spel was beter dan in de wedstrijden ervoor", concludeerde de oefenmeester tijdens het perspraatje. "Maar het kan en moet nog beter. Dat vindt en beseft iedereen. Het tempo moet omhoog en we moeten voor onszelf meer kansen creëren. Hoe we het gedaan hebben bij VVV, met min of meer hetzelfde plan willen we Emmen bestrijden."

Jansen was tegen VVV blij met de tekenen van herstel, maar ziet nog volop ruimte voor verbetering. "We willen vooruit en zijn tegelijkertijd nieuwe spelers aan het inpassen." Jansen doelt onder meer op Siem de Jong en Tibor Halilovic, die tegen VVV in de basis stonden. "Zij moeten aan de jongens wennen die er al zijn en andersom geldt hetzelfde. Zo'n proces heeft normaal gesproken tijd nodig, maar die hebben we nu niet. En ondertussen spelen we wel om de knikkers."

Bekersucces
Een van de knikkers is de kwartfinale van de beker. Via FC Emmen wil sc Heerenveen zich woensdag bij de laatste acht voegen. "Voor de spelers, wij als staf en onze club is de beker heel belangrijk. We weten wat succes in het bekertoernooi teweeg kan brengen. We nemen de beker serieus en de opstelling over de kop gooien, zullen we dan ook zeker niet doen. Met wie we wel beginnen? Dat hou ik nog even geheim."

Dan over de tegenstander. FC Emmen is in de eredivisie hekkensluiter, maar dat zegt volgens Jansen niets. "Nee, elke wedstrijd is weer een duel op zich. Emmen speelt verzorgd voetbal en kan variëren in verschillende formaties en speelstijlen. Ik ben benieuwd wat voor wedstrijd het gaat worden. Wat ik hoop is dat we de stijgende lijn te pakken krijgen en de kwartfinales bereiken. Dat willen we heel graag."