Akademy: Onder 14 met overwinning de winterstop in

19 december 2022 10:54

De eerste selectie keerde vrijdag terug van het trainingskamp in voorbereiding op de tweede seizoenshelft, waar de meeste jeugdteams van sc Heerenveen dit weekend voor het laatst in actie kwamen tijdens de eerste helft van de voetbaljaargang. Een overzicht van de Akademy-wedstrijden.

O15 GAE 1

Onder 18 verliest na vroege voorsprong
Al na een minuut mochten de spelers van de O18 juichen door een doelpunt. Die vroege voorsprong was geen startsein voor een moeiteloze wedstrijd. Na twaalf minuten kwam tegenstander FC Utrecht op gelijke hoogte, waarna het voor de pauze ook nog 2-1 werd. Aan het begin van de tweede helft maakten de Domstedelingen nog een treffer. Het lukte de Friezen niet meer om terug te komen in de wedstrijd. De ploeg heeft na veertien wedstrijden twintig punten verzameld.

Onder 15 gelijk tegen Go Ahead Eagles
Het was zaterdag een wedstrijd tussen de nummer zeven en de nummer acht van de competitie. Net als bij de O18 was het ook hier vroeg raak voor de ploeg in het pompeblêdenshirt, maar leverde het geen overwinning op. De O15 kreeg in minuut 27 een tegentreffer te verwerken, wat meteen de eindstand was. Na veertien duels heeft de ploeg elf punten verzameld.

Onder 14 loopt promotie mis ondanks zege
Gemengde gevoelens bij de O14 afgelopen zaterdag. De ploeg won van Go Ahead Eagles met 3-2, maar promoveerde niet door uitslagen op de andere velden. Uiteindelijk kwamen de Friezen een punt tekort. Desondanks was er in de wedstrijd genoeg te genieten. Felix Sleijfer werd de grote man met twee doelpunten, terwijl ook Jerayno Schaken een goaltje meepikte. Daarnaast kon doelman Nout Ruitenberg zich onderscheiden met een gestopte strafschop. Jammer genoeg voor hem liepen spelers te vroeg in, waardoor de penalty opnieuw genomen moest worden. Toen ging de bal wel tegen de touwen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)

Onder 13 eindigt als derde
De O13 speelde tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Luca Dijkstra bezorgde de Friezen in de eerste helft een voorsprong, maar nog voor de pauze werd het gelijk. In de tweede helft probeerden beide teams de winnende treffer te maken, wat uiteindelijk de Alkmaarders lukte: 2-1. sc Heerenveen eindigt op de derde plek in de competitie, met 24 punten uit veertien wedstrijden.