Akademy: Onder-15 pakt eerste overwinning, doelpuntenfestijn bij Onder-18

03 oktober 2022 13:11

De hoofdmacht van sc Heerenveen wist zondagavond niet te scoren tegen FC Emmen. Dat terwijl de ploeg van Kees van Wonderen zaterdag genoeg inspiratie kreeg van de jeugdteams. Alle pompeblêdenformaties mochten minstens één keer juichen, al leverde het niet altijd het gewenste resultaat op. Een overzicht.

O11 7

Onder-21 trekt aan langste eind
Na een kwartier spelen lag de bal voor het eerst tegen de touwen voor O21. Amir Ismaïl maakte af na een lage voorzet van Melle Witteveen. Excelsior kwam snel op gelijke hoogte. Na de pauze gebeurde hetzelfde. Willard Timmerman maakte na vijftig minuten de 2-1, maar opnieuw kwamen de Rotterdammers langszij. Driemaal bleek scheepsrecht, want de derde keer dat de ploeg op voorsprong kwam, werd het niet meer weggegeven. Ismaël werd met zijn tweede treffer de matchwinner.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Akademy (@scheerenveen_akademy)

Onder-18 wint doelpuntenfestijn
sc Heerenveen O18 toonde veerkracht tegen Almere City. De Friezen kwamen in minuut 18 op achterstand, maar een paar tellen later stond het alweer gelijk door een benutte strafschop van Erald Krasniqi. Daarna klapte de ploeg erop en erover. Voor rust scoorde het thuisteam nog twee keer via Hielke Priem en Zakaria Marjane, terwijl ook de bezoekers nog eens raak schoten. Na de pauze was de laatste spanning snel weg. In minuut 47 tekende Marjane voor zijn tweede van de middag, waarna Xavi Woudstra een minuut later de 5-2 maakte. Het werd een kwartier voor tijd nog 5-3, maar spannend werd het niet meer.

Onder-16 haalt uit
Het is inmiddels een terugkerend verhaal: De O16 die met ruime cijfers wint in competitieverband. Deze keer moest het Enschedese Achilles er aan geloven. De Friezen wonnen het uitduel met 0-6, waarbij Ruben Veer de grote man werd met drie doelpunten. Hidde Hellinga, Damy Bernardina en Renzo van der Klok maakten de andere treffers. Na vier duels is sc Heerenveen nog foutloos.

Dolle vreugde bij Onder-15
Het was zaterdag eindelijk feest voor de O15. De ploeg was nog puntloos toen de reis naar Rotterdam begon, maar bij thuiskomst zaten er drie hele lekkere punten in de tas. Feyenoord werd knap verslagen met 0-2. De thuisploeg kreeg na een uur spelen een rode kaart, waarvan de Friezen wisten te profiteren. In minuut 61 maakte Praise Israël de openingstreffer uit een strafschop, waarna Job Donker ongeveer twintig minuten later de eindstand bepaalde.

Onder-14 geeft voorsprong weg
Het leek een probleemloze dag te worden voor de O14 van sc Heerenveen tegen NEC. Na dik twintig minuten stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord door treffers van Koen Westers en Thijn Robin Sprietsma. Die vroege marge leverde uiteindelijk geen punten op. Toen de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje blies, stond er 3-2 voor de Nijmegenaren op het scorebord. sc Heerenveen heeft na vier wedstrijden één punt.

Onder-11 gaat hard onderuit
Voor de O11 werd het een wedstrijd met weinig hoogtepunten. De leeftijdsgenoten van AZ bleken niet één, maar twee maten te groot. De Friezen verloren met 2-19.