Akademy: Onder 16 bereikt magische mijlpaal, Duitse ervaring voor Onder 15

12 december 2022 09:46

De eerste selectie van sc Heerenveen bereidt zich in Spanje voor op de tweede seizoenshelft, terwijl de meeste jeugdteams nog wachten op een welverdiende vakantie. De eerste helft van de voetbaljaargang kruipt ook voor hen richting het einde. Een overzicht van de gespeelde duels.

O16


Magische mijlpaal voor Onder16
De O16 werd vorige week al kampioen, maar dat betekende niet dat de ploeg dit weekend nergens meer voor speelde. De selectie had voor het laatste duel een mooi doel bedacht: ze wilden minstens honderd doelpunten maken in de competitie. Dat lukte tegen Unicum. De Friezen scoorden negen keer, waardoor de teller uiteindelijk op 103 treffers uitkwam. Harm Jan Smits was deze wedstrijd de grote man met vier doelpunten. De andere goals kwamen van Benjamin Casparij, Jesse Hellinga, Subhi Shrayyef, Kick Eerhart en Damy Bernardina.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Akademy (@scheerenveen_akademy)


Onder 15 speelt Duits toernooi

De O15 had dit weekend geen competitiewedstrijd op het programma staan, maar de spelers moesten toch volle bak gaan. Ze deden mee aan de Weihnachtscup in Georgsmarienhütte, een plaatsje onder Osnabrück. In een poule met Hannover 96, Borussia Dortmund en Hamburger SV werden de Friezen derde. In een tussenronde werd RB Leipzig met 1-0 verslagen, waardoor de ploeg de kwartfinale bereikte. Daarin bleken de leeftijdsgenoten van Hertha BSC te sterk met 1-3.


Onder 13 wint van concurrent

De O13 speelde zaterdagochtend tegen FC Utrecht, dat twee punten minder had voor aanvang van het duel. De Domstedelingen konden op de ranglijst over de Friezen heen bij een overwinning, maar die kwam er niet. sc Heerenveen won met 4-2 door doelpunten van Mats van Marrum, Bodhy van de Giesen, Luca Dijkstra en Joey Schuiling.