Akademy: Onder-16 wint met tienklapper, Onder-12 scoort meer dan twintig keer

26 september 2022 10:42

De Eredivisiebal lag dit weekend stil, maar op sportpark Skoatterwâld was genoeg te genieten. Drie teams van sc Heerenveen speelden thuis, waarvan twee met ruime zeges van het veld stapten. Een overzicht van de wedstrijden.

24092022299830 FPH 1383


Onder-16 haalt uit
De O16 beleefde een vlekkeloze middag tegen Buitenboys. Het was niet de vraag of de Friezen gingen winnen, maar vooral met hoeveel. De teller stond na het laatste fluitsignaal op tien treffers voor en nul tegen. Benjamin Casparij was goed voor drie treffers. Dammy Bernardina, Jesse Hellinga en Ruben Veer scoorden allemaal twee keer en Renzo van der Klok maakte één doelpunt. Mede door deze monsterzege staat de pompeblêdenformatie bovenaan in de competitie. De ploeg won alle drie de competitiewedstrijden, kreeg nog geen doelpunt tegen en scoorde zelf al 21 keer.

Onder-15 blijft puntloos
Waar het de O16 voor de wind gaat, heeft de O15 het moeilijk. Ook dit weekend lukte het de ploeg niet om de eerste punten van het seizoen te pakken. Op Skoatterwâld gingen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag met de punten aan de haal: 0-4. Na negen minuten kwam Heerenveen op achterstand en die klap kwamen de spelers niet meer te boven.

Onder-13 wint ruim
De O13 blijft bovenin meedraaien in de competitie. De ploeg won zaterdag de uitwedstrijd tegen Zeeburgia met overtuigende cijfers: 0-4. Na elf minuten kwam de ploeg op voorsprong via Mats van Marrum, waarna Bodhy van de Giesen de marge nog voor rust verdubbelde. Na de pauze waren er ook twee doelpunten. Van de Giesen maakte zijn tweede van de dag, waarna Jonathan Puslecki de eindstand bepaalde. Door de driepunter staat de ploeg tweede met negen punten na vier duels.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Akademy (@scheerenveen_akademy)

 

Onder-12 blijft maar scoren
De O12 zorgt wekelijks voor spektakel en dat was zaterdag niet anders. De Graafschap werd met 23-13 verslagen. De talenten zijn op dreef dit seizoen: na vier wedstrijden staat de teller op negentig doelpunten. Saai is het nooit bij deze ploeg!