Bekeravontuur eindigt tegen Go Ahead Eagles

18 januari 2022 23:02

sc Heerenveen is er dinsdagavond niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Johnny Jansen verslikte zich thuis in Go Ahead Eagles (0-1) en kan zich na de uitschakeling volledig richten op de eredivisie. Zaterdag komt hekkensluiter PEC Zwolle op bezoek.

18012022287147 DSC 2529


Voor het eerst in de historie van het bekertoernooi stond sc Heerenveen tegenover Go Ahead Eagles. Aan die primeur begon de thuisclub goed en had het na tien minuten op voorsprong moeten komen, maar Anthony Musaba stuitte van dichtbij op doelman Andries Noppert. Kort daarna was het aan de andere kant wel raak: Iñigo Córdoba kopte de bal in de korte hoek achter keeper Xavier Mous (0-1). Halverwege de eerste helft bracht Rodney Kongolo de stand bijna weer in evenwicht, maar zijn kopbal werd gekeerd door Noppert.

Na de pauze had sc Heerenveen drie kwartier om uitschakeling te voorkomen, maar een spervuur aan (grote) kansen bleef uit. De thuisclub kwam maar moeizaam tot mogelijkheden. Siem de Jong (kopbal) en Filip Stevanovic (schoot) kwamen in de buurt van het Deventer doel, maar heel gevaarlijk waren hun pogingen niet. Toen de wedstrijd er bijna op zat, was Rami Kaib nog het dichtstbij. Het schot van de linksachter scheerde langs de verkeerde kant van de paal, waarna aan de bekerexit niet meer ontsnapt kon worden.


Opstelling: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Kaib; Kongolo (69. Bakker), Halilovic, Tahiri (69. Stevanovic); Musaba, Veerman, Nygren (46. De Jong).