Blijf sc Heerenveen op positieve wijze ondersteunen!

09 november 2022 12:00

Bij de start van het eredivisieseizoen riep sc Heerenveen een ieder op om de club op positieve wijze te steunen, terwijl de club tegelijkertijd liet weten harder op te zullen treden bij onwenselijk gedrag. Dit in verband met een toename van incidenten in en rondom het stadion. We zijn blij dat hier gehoor aan is gegeven. Het aantal overtredingen is afgenomen en in aanloop naar de Fryske Derby willen we dat ook graag zo houden.

01052022292339 DSC 7074


De Fryske Derby is het mooiste affiche van het jaar. Heel de provincie kijkt ernaar uit en samen willen we er weer een geweldig voetbalfeest van maken. We beseffen dat emoties bij deze wedstrijd horen, maar dit mag uiteraard nooit doorslaan zodat het leidt tot een onprettig gevoel voor andere aanwezigen. Daarom vragen we nogmaals aandacht voor gedrag dat niet getolereerd wordt:

Biergooien en vuurwerk afsteken
Ondanks meerdere waarschuwingen komt biergooien nog regelmatig voor. Niet alleen medesupporters hebben hier last van, maar ook de gasten, media en spelers. Dit levert de club enorme boetes op en ook de gooier kan zware sancties verwachten met een directe doorvermelding naar de KNVB en een stadionverbod van 9 tot 36 maanden. Zoals bekend is ook het afsteken van vuurwerk niet toegestaan. Personen die zich hier niet aan houden kunnen een geldboete krijgen van 450 euro en een stadionverbod van 18 maanden. Dus voorkom dit, houd je biertje in de hand en de aansteker in de zak.

Gezicht bedekkende materialen
Ook het dragen van gezicht bedekkende materialen is eerder onder de aandacht gebracht. We zijn blij dat het aantal incidenten hiermee is afgenomen. Toch willen wij via deze weg nogmaals benadrukken dat dit ten strengste verboden is en dat het dragen van gezicht bedekkende materialen kan leiden tot 18 maanden stadionverbod. Ook het in bezit hebben van dergelijk materiaal in of rondom het stadion is verboden. Zowel bij de wedstrijd als bij de laatste training.

Voorkom sancties voor jezelf en de club. Steun sc Heerenveen op positieve wijze tijdens de Fryske Derby én daarna!