Dit is er met de 'Mei-inoar'-opbrengst tot nu toe gedaan

23 maart 2022 12:10

Eind 2020 overhandigden supporters Oeds Willem Miedema en Henk Hunneman aan de academie van sc Heerenveen een cheque met 58.783,80 euro. Het was de opbrengst van hun bijzondere crowdfundingsactie, waarbij de namen van iedereen die 100 euro of meer stortte eenmalig achter op het wedstrijdshirt werden gedrukt. Waar is het geld voor gebruikt?

04112021285442 DSC 9829
V.l.n.r.: Martin Koopman en Eric Boersma (beiden sc Heerenveen) met initiatiefnemers Oeds Willem Miedema en Henk Hunneman.


De actie werd een groot succes, vooral dankzij de vrijgevigheid van vele donateurs. Zij brachten het geweldige bedrag bijeen van 51.283,80 euro, dat door Kick uitgevers (via het jubileumboek) en sc Heerenveen werd aangevuld tot 58.783,80 euro. Bij de aftrap van het vorige seizoen tegen Willem II stonden in totaal meer dan driehonderd namen onder het rugnummer, verwerkt in de tekst Mei-inoar.

12092020278618 FPH 9836
'Mei-inoar' op de rug bij Joey Veerman, tijdens het thuisduel met Willem II op zaterdag 12 september (2-0).


In september 2020 ontving de academie de cheque. Wat is er sindsdien met het geld gebeurd? "We hebben al mooie dingen kunnen realiseren", zegt academiemanager Eric Boersma. "Zo hebben we een camerasysteem, tactiekwanden, hometrainers en ballenkarren aangeschaft. Daarnaast zijn we nog bezig met verschillende projecten en ideeën, waarin we ook onze jeugdtrainers mee laten denken."

Eerste resultaten
De club nodigde de initiatiefnemers uit op Sportpark Skoatterwâld om hen te laten zien wat er met het geld is gedaan. Miedema en Hunneman: "In lijn met het doel van onze actie is met sc Heerenveen afgesproken dat het bedrag gericht wordt ingezet voor het versterken van de academie, de levensader van onze club. We zijn blij dat we daar nu de eerste, concrete resultaten van kunnen laten zien aan alle supporters die gedoneerd hebben."

Commercieel manager Martin Koopman geeft aan dat het volledige bedrag nog niet is geïnvesteerd. En dat heeft een reden. "Dat komt door de plannen die er liggen voor een vernieuwd trainingscomplex. We houden er in onze aanschaf- en investeringsplannen rekening mee dat we alles mee moeten kunnen nemen naar de eventuele vernieuwde situatie van Skoatterwâld."