"Je wordt er overal aan herinnerd: bij het tankstation, in de supermarkt"

29 april 2022 15:11

In een nagenoeg uitverkocht Abe Lenstra stadion staat sc Heerenveen zondagmiddag tegenover SC Cambuur (aftrap: 12.15 uur). De spanning in aanloop naar de derby is al de hele week binnen en buiten het stadion merkbaar, gaf assistent-trainer Peter Reekers vrijdag aan bij het persmoment.

13022022288447 NEC FPH 4411


In de perszaal van het Abe Lenstra stadion schoof Peter Reekers aan voor het gebruikelijke persmoment. Ole Tobiasen testte afgelopen week – en vrijdag nog steeds – positief op het coronavirus. Of de hoofdtrainer op de bank zit bij de derby met SC Cambuur, is nog onzeker. In dat geval is Reekers zondag eindverantwoordelijke.

Wie zondag niet hoeven toe te kijken, zijn Rami Kaib en Ibrahim Dresevic. Het duo was geschorst voor de vorige wedstrijd tegen AZ, maar is tegen SC Cambuur weer inzetbaar. "Dat is mooi", zei Reekers. "Alles en iedereen komt weer terug. Ook Pawel (Bochniewicz, red.) is op de goede weg en traint al mee in de groep."

Iedereen begint erover
De wedstrijd tegen SC Cambuur is niet zomaar een potje, merkte Reekers. "Je hoort het overal. Al heel lang wordt over dit duel gesproken. De afgelopen week werd dat alleen maar meer. Mocht je er even niet aan denken, word je er wel aan herinnerd. Op de parkeerplaats, bij het tankstation, in de supermarkt. Iedereen begint erover."

De vorige keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden, was eind vorig jaar. In een leeg Cambuurstadion won sc Heerenveen met 1-2. "Voor de winter deden ze het heel goed. Nu gaat het wat moeizamer, maar dat heeft z'n oorzaken. Op basis van het spel van de laatste weken en het feit dat wij thuis spelen, denk ik dat wij de favoriet zijn."

Wat verwacht Reekers van deze editie? "Een hartstikke mooie wedstrijd. De clubs moeten blij zijn met de ander, want zonder de ander is er geen derby. Wat vooral heel fijn is, is dat er nu weer publiek bij mag zijn. 't Is zo goed als uitverkocht, heb ik begrepen. Ik hoop op een gezonde en respectvolle strijd."