Jeugdoverzicht: O17 en O11 halen uit, O12 verliest van Ajax

16 mei 2022 14:55

In het weekeinde dat het eerste elftal van sc Heerenveen de play-offs bereikte, kwamen ook de meeste jeugdteams in actie. Met vijf nederlagen en twee overwinningen kende de academie een moeizame speelronde. Een overzicht.

L38lhxr5

Onder 21
Onder 21 kwam vrijdag al in actie. Thuis tegen FC Twente/Heracles Academie verloor van de Tukkers, maar daar leek het eerst niet op uit te gaan draaien. Na een 0-0 ruststand zette Floris Quaedvlieg kort na rust de Friezen op voorsprong, maar in de tweede helft kwamen de bezoekers terug. In de slotfase nam FC Twente/Heracles Academie ver afstand (1-4).

Onder 18
Ook een thuisnederlaag voor Onder 18. Zaterdag ontving de ploeg van trainer Niek Westra NAC Breda. Na een doelpuntloze eerste helft pakten de Brabanders een 0-2 voorsprong. Amir Ismaïl deed wat terug, maar in de extra tijd gooide NAC het duel in het slot (1-3).

Onder 17
Onder 17 stond zaterdag aan de goede kant van de score. Het team van trainer Wilco Hellinga liet er geen gras over groeien, uit tegen Spartaan'20 (1-6). Na een 1-0 achterstand zorgden Thom Faber (2), Dimitris Rallis (2), Tygo Land en Kaj Schlette ervoor dat de Friezen een ronde verder bekerden.

Onder 15
Waar het eerste elftal wel in zou slagen, lukte Onder 15 een dag eerder niet: winnen van Go Ahead Eagles. Op Sportpark Skoatterwâld kwamen de Friezen er niet aan te pas: 0-3.

Onder 13
Een spannende dag voor Onder 13: zaterdag stonden zij in de halve finale van de beker tegenover Ajax. Helaas voor het team van Jeffrey Mast zat er niet opnieuw een stunt in – in de vorige ronde werd PSV uitgeschakeld. Het werd 1-8. Roano Reinbergen redde de Friese eer.

Onder 12
Ook Onder 12 trof Ajax. Over twee wedstrijden – twingames – kwam het team van trainer Nick Kuiper net tekort. De Amsterdammers gingen met een 5-9 overwinning op zak de bus weer in.

Onder 11
Ondanks het mooie weer regende het zaterdag bij de wedstrijd van Onder 11. Doelpunten, welteverstaan. Negentien in totaal, in het voordeel van de ploeg van Mathijs van de Beld. LAC Frisia uit Leeuwarden werd met 15-4 verslagen.