Jeugdoverzicht: Promotie voor O15, O17 bekert verder

23 mei 2022 12:03

Vier teams van de academie van sc Heerenveen kwamen afgelopen weekeinde in actie. Er werden door de jeugd mooie resultaten geboekt: zo promoveerde Onder 15 naar de hoogste divisie en plaatste Onder 17 zich voor de halve finales van het bekertoernooi. Een overzicht.

L3ihq44w


Onder 18
Geen competitieverplichtingen voor Onder 18, maar een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Op eigen veld was het team van trainer Niek Westra net te sterk voor de Blauwvingers (3-2). Melle Joop Witteveen (penalty), Safouan Karim en Amir Ismaïl zorgden voor de Friese goals.

Onder 17
Onder 17 voegde zich zaterdag bij de laatste vier in het nationale bekertoernooi. Het team van coach Wilco Hellinga was op Sportpark Skoatterwâld een maatje te groot voor Excelsior Maassluis (6-1). Doelpuntenmakers: Tygo Land, Thom Faber, Dimitris Rallis, Jimte Scholte, Kaj Schlette en een eigen goal.

Tegenstander van Onder 17 in de halve finale is Ajax. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld op De Toekomst in Amsterdam (aftrap: 12.30 uur).


Onder 15

Onder 15 dwong zaterdag promotie af naar het hoogste niveau van Nederland. Dat deed de ploeg van trainer Emiel Kramer door te winnen op bezoek bij NAC Breda. Na de rust werd een 1-0 achterstand weggepoetst door Jesse Hellinga en Liyon Roddenhof (1-2). Een groot feest volgde daarna in de kleedkamer.


Onder 14
Onder 14 verloor zaterdag op bezoek bij Almere City (3-1). Het enige Friese doelpunt werd gescoord door Lars Bleeker.