O18-spelers opgeroepen voor oefeninterlands

20 januari 2022 11:19

O18-spelers Gédéon de Groot (Congo) en Oliver Braude (Noorwegen) hebben een oproep gekregen om uit te komen voor het nationale jeugdelftal van hun land. Voor De Groot is het de eerste keer dat hij is uitgenodigd om een wedstrijd te spelen voor zijn geboorteland.

JEUGDTRAINERS


De Groot

De Groot speelt op zaterdag 22 januari een oefenduel met Congo O20 tegen het Luxemburgse Fola Esch. De doelman werd op zevenjarige leeftijd geadopteerd door het gezin De Groot uit Appingedam en speelt sinds zijn dertiende in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Onlangs was hij te zien in de serie Voetbal Geeft van de eredivisie. Hierin spreekt hij over zijn dromen, de discipline als topsporter, het leven in een gastgezin en de rol die de Friese club speelt in zijn leven.


Braude
Oliver Braude gaat met Noorwegen O18 op trainingskamp naar Marbella en speelt daar twee oefeninterlands. Op vrijdag 5 februari tegen Portugal en op woensdag 9 februari tegen Roemenië. Braude speelt sinds deze zomer in Friesland nadat hij in het voorjaar van 2021 een driejarige overeenkomst bij sc Heerenveen tekende.