Oefenzege op FC Twente met officieuze debuut Van Hooijdonk

28 januari 2022 16:35

sc Heerenveen oefende zich vrijdagmiddag naar een overwinning op FC Twente. Vanwege het eredivisievrije weekend hadden beide clubs een vriendschappelijke ontmoeting ingepland. Op Sportpark Skoatterwâld tekende Benjamin Nygren voor de winnende treffer (2-1).

HEETWE VII

Op een presenteerblaadje kreeg Benjamin Nygren de bal in de slotfase aangespeeld door Rami Al Hajj. De aanvaller moest het fraaie passje van z'n landgenoot nog wel even afronden, maar dat deed Nygren (2-1). Het rake schot in de linker bovenhoek was goed voor een oefenzege op FC Twente, die met name na rust wel terecht te noemen was.

Bij sc Heerenveen maakte Erwin Mulder na lange afwezigheid zijn rentree onder de lat. De doelman deed negentig minuten mee en moest daarin eenmaal vissen. Al in de vierde minuut zette Gijs Smal de bezoekers op voorsprong (0-1). De Friezen gingen op zoek naar de gelijkmaker en vonden die bijna via Sydney van Hooijdonk.

Halilovic maakt gelijk
Voor Van Hooijdonk waren het zijn eerste minuten in het pompeblêdenshirt. Veel kansen kreeg de spits niet, maar zijn van richting veranderde vrije trap halverwege de eerste helft vloog er wel bijna in. De gelijkmaker viel niet veel later alsnog: Tibor Halilovic trof doel met een hard schot in de lange hoek (1-1).

Waar beide ploegen voor rust niet veel voor elkaar onder deden, was sc Heerenveen na de pauze de bovenliggende partij. Al Hajj scoorde, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Echt grote kansen vielen er ondanks het overwicht niet te noteren, totdat Nygren voor het Twentse doel opdook en het duel besliste.

sc Heerenveen - FC Twente 2-1
(1-1). 4. Smal 0-1, 27. Halilovic 1-1, 83. Nygren 2-1.

Opstelling: Mulder; Van Ewijk (46. Akujobi), Zaal (46. Ras), Van Ottele, Kaib (46. Woudenberg); Madsen (61. Kongolo), De Jong (46. Al Hajj), Halilovic (46. Tahiri); Musaba (46. Nygren), Van Hooijdonk (61. Shopov), Stevanovic (61. Nunumete).