'Om utens': Aangever Van Ewijk wint met Jong Oranje, goal voor Sarr

03 juni 2022 21:36

Het seizoen zit er voor de meeste spelers van sc Heerenveen op, maar niet voor iedereen. Vijf spelers van de eerste selectie zijn opgeroepen voor interlands in juni. Een overzicht van de tot nu toe gespeelde wedstrijden.

53894016 ORANGE PICTURES


Milan van Ewijk
Met een basisplaats voor Milan van Ewijk won Jong Oranje vrijdagavond eenvoudig het EK-kwalificatieduel in en met Moldavië (0-3). De rechtsachter van sc Heerenveen deed 65 minuten mee en gaf de assist bij de openingsgoal van Quinten Timber.

Door de zege is Jong Oranje nu koploper in de poule. Nog twee keer winnen – dinsdag van Gibraltar en zaterdag van Wales – en de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi gaat naar het EK, volgend jaar in Roemenië en Georgië.

Rami Al Hajj en Amin Sarr
Met Rami Al Hajj en Amin Sarr aan de aftrap begon Jong Zweden donderdag aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Nadat Sarr de score had geopend vanaf de stip, boekten de Scandinaviërs een overtuigende zege (0-3). Het Heerenveenduo werd halverwege de tweede helft vervangen.

Donderdag wacht een tegenstander van ander formaat: Italië. Dan mogen Al Hajj en Sarr proberen EK-kwalificatie af te dwingen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Amin Sarr (@amiin.sarr)


Rami Kaib

Nadat Rami Kaib had gekozen voor het Tunesische elftal, werd de linksback ook meteen opgeroepen voor twee Afrika Cup-kwalificatiewedstrijden. Tot een debuut kwam het donderdag tegen Guinea niet (4-0 zege), maar wellicht wel zondag tegen Botswana.

Timo Zaal
Timo Zaal is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal Onder 19. Met zijn leeftijdgenoten werkt hij begin juni een UEFA-eliteronde af in eigen land. Inzet is een ticket voor het EK, eind juni in Slowakije.

De eerste wedstrijd werd woensdag verloren van Servië (1-2). Zaal kwam daarbij niet in actie. De volgende twee wedstrijden zijn zaterdag tegen Noorwegen en dinsdag tegen Oekraïne.