'Om utens': Debuterende Van Ewijk speelt gelijk in Bulgarije

26 maart 2022 08:50

Geen eredivisie-, maar interlandvoetbal dezer dagen. Zes spelers van de eerste selectie van sc Heerenveen zijn door hun nationale voetbalbond opgeroepen. In Om utens een overzicht van de eerste gespeelde wedstrijden.

53894016 ORANGE PICTURES


Milan van Ewijk
Voor het eerst mocht Milan van Ewijk zich melden bij Jong Oranje. De rechtsachter mocht ook meteen zijn debuut vieren. In het EK-kwalificatieduel vrijdag met en in Bulgarije deed Van Ewijk de hele wedstrijd mee. Gescoord werd er niet (0-0). Dinsdag is in Deventer Zwitserland de tegenstander.

Ibrahim Dresevic
Een andere verdediger van sc Heerenveen kwam een dag eerder al in actie voor zijn vaderland. Ibrahim Dresevic deed donderdag negentig minuten mee in het gewonnen oefenduel van Kosovo met Burkina Faso (5-0). Dinsdag spelen de Kosovaren vriendschappelijk in en tegen Zwitserland.

Rami Al Hajj en Amin Sarr
Rami Al Hajj en Amin Sarr zijn beiden opgenomen in de definitieve selectie van Jong Zweden. Zij hopen dinsdag in actie te komen in het EK-kwalificatieduel met Ierland.

Nicolas Madsen
Jong Denemarken speelt dinsdag een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Belgiƫ. sc Heerenveenmiddenvelder Nicolas Madsen hoopt op speelminuten.

Timo Zaal
Voor het Nederlands elftal Onder 18 begint zaterdag een drielandentoernooi in Duitsland. Eerste tegenstander van Timo Zaal en zijn ploeggenoten is Frankrijk. Maandag speelt Oranje tegen de gastheer.