'Om utens': Klaverboer plaatst zich voor EK, Land in voorselectie

31 maart 2022 10:11

Diverse jeugdspelers van sc Heerenveen worden in interlandperiodes uitgenodigd om wedstrijden voor het nationale team te spelen. De afgelopen dagen vlogen drie jongens uit de academie uit, eentje hoopt nog op een oproep. Een overzicht.

Klaverboer


Bernt Klaverboer

Keeper Bernt Klaverboer plaatste zich woensdag met Oranje Onder 17 voor het EK, dat in mei wordt gespeeld in Israël. Nederland werd in eigen land groepswinnaar, dankzij een overwinning op Hongarije (2-0) en gelijke spelen tegen Slowakije (1-1) en Griekenland (0-0). Klaverboer kwam niet in actie, maar maakte als reservedoelman wel deel uit van de selectie.

Oliver Braude
Middenvelder Oliver Braude werkte met Noorwegen Onder 18 drie oefenduels af in Spanje. Hij en zijn landgenoten wonnen van Tsjechië (0-1), maar verloren van van Noord-Ierland en België (beide met 2-1). In die laatste wedstrijd stond Braude tegenover een teamgenoot bij sc Heerenveen.

Noah Stassin
Verdediger Noah Stassin was met België Onder 18 in Spanje. Hij en zijn team wonnen dus van Noorwegen, ook van Noord-Ierland (0-2), maar gingen onderuit tegen Tsjechië (2-3).

Tygo Land
Terwijl de interlands er voor Klaverboer, Braude en Stassin op zitten, hoopt Tygo Land nog in actie te komen voor zijn land. De middenvelder zit in de voorlopige selectie van Oranje Onder 16. Half april speelt die ploeg in Frankrijk een toernooi. Maandag hoort Land of hij mee mag.