'Om utens': Van Ewijk wint met Jong Oranje

29 maart 2022 22:00

Geen eredivisie-, maar interlandvoetbal dezer dagen. Zes spelers van de eerste selectie van sc Heerenveen zijn door hun nationale voetbalbond opgeroepen. In Om utens een overzicht van de laatste wedstrijden.

53946826 ORANGE PICTURES


Milan van Ewijk

Na zijn debuut vrijdag voor Jong Oranje tegen Bulgarije (0-0) stond Milan van Ewijk dinsdag tegen Zwitserland opnieuw in de basis. Het duel was een belangrijke in strijd om plaatsing voor het EK. Ondanks een rode kaart, won Nederland de wedstrijd in Deventer wel, dankzij twee goals van invaller Elayis Tavsan (NEC). Van Ewijk deed negentig minuten mee.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Milan Fabrizio van Ewijk (@mfvanewijk)


Ibrahim Dresevic

Na de ruime oefenzege van donderdag op Burkina Faso (5-0) stond Kosovo dinsdag tegenover Zwitserland. Waar Dresevic tegen het Afrikaanse land nog de hele wedstrijd speelde, moest de verdediger van sc Heerenveen het tegen de Zwitsers doen met het laatste kwart. Het vriendschappelijke duel eindigde onbeslist (1-1).

Rami Al Hajj en Amin Sarr
In hun missie kwalificatie af te dwingen voor het EK gingen Rami Al Hajj en Amin Sarr dinsdag met Jong Zweden onderuit. Ierland was te sterk (0-2). Sarr speelde de hele wedstrijd, Al Hajj bleef negentig minuten op de bank.

Nicolas Madsen
Nicolas Madsen stond dinsdag aan de aftrap bij het EK-kwalificatieduel tussen Jong Denemarken en Jong België. De middenvelder van sc Heerenveen werd tien minuten na rust vervangen. De eindstand (1-1) stond toen al op het scorebord.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nicolas Madsen (@nicolas_madsen)


Timo Zaal
Timo Zaal en Oranje Onder 18 speelden afgelopen weekend een drielandentoernooi in Duitsland. De Nederlanders herstelde zich maandag met een zege op Duitsland (1-4) van de nederlaag zaterdag tegen Frankrijk (1-2). Tegen de Duitsers deed Zaal twintig minuten mee, tegen de Fransen negentig.