Opnieuw de nul: defensie en Noppert willen prestatie uit 1993 evenaren

21 augustus 2022 10:42

Niet alleen boekte sc Heerenveen zaterdag zijn eerste zege van het seizoen, ook hield het op bezoek bij Vitesse opnieuw de nul. De defensie kreeg ook in de eerste twee duels van dit seizoen geen goal tegen, waardoor het Friese doel sinds de eredivisiestart al 270 minuten schoon is. Een evenaring van een 29 jaar oud record ligt in het verschiet.

20082022298137 FPH1121


Net als tegen Sparta Rotterdam en Feyenoord (beide keren 0-0) incasseerde sc Heerenveen tegen Vitesse geen tegengoal. Dat betekent drie clean sheets in de eerste drie wedstrijden van het eredivisieseizoen. Een bijna unieke prestatie: namens sc Heerenveen hield alleen Carlo l'Ami eerder – in 1993 – ook in de eerste drie wedstrijden zijn doel schoon. Dat werden er uiteindelijk vier en bijna vijf: de reeks strandde tegen SC Cambuur in de negentigste minuut, door een goal van Marcel Keizer.

In de vierde wedstrijd van het seizoen treedt sc Heerenveen aan tegen Fortuna Sittard. De Friezen krijgen de Limburgers zaterdag op bezoek in het Abe Lenstra stadion (aftrap: 21.00 uur). Dan gaan Noppert en zijn ploeggenoten opnieuw proberen de nul te houden en de prestatie van 29 jaar geleden in het zicht houden.