sc Heerenveen wacht ‘mooie uitdaging’ in Arnhem

19 augustus 2022 15:12

Zaterdagmiddag gaat sc Heerenveen op bezoek bij Vitesse (16.30 uur). De ploeg van trainer Kees van Wonderen gaat in Arnhem op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Vitesse staat na twee nederlagen ook op scherp en zal er ook alles aan doen om de punten in eigen huis te houden. “Een mooie uitdaging. Daar mogen wij onze borst weer voor natmaken."

Van Wonderen Bij Feyenoord Uit


De Friezen maakten tijdens de eerste twee duels van de competitie verdedigend een goede indruk. “Iedere wedstrijd maken we een plan om te kijken waar de kansen en bedreigingen van onze tegenstander liggen”, vertelt Van Wonderen. “Maar we kijken uiteraard ook naar de ontwikkeling van onze eigen ploeg. Ik zie een groep die heel erg bereid is om hard te werken om samen succesvol te zijn. Er is deze zomer een nieuwe staf gekomen met wat andere ideeën en een net wat andere werkwijze. Dan moet je daar met elkaar aan werken om zaken af te stemmen. Je merkt dat daar tijd voor nodig is. En dat gaat in stapjes beter.”

'Maar natuurlijk: wij willen ook graag meer kansen creëren en goals gaan maken'

Daar waar sc Heerenveen in de eerste twee wedstrijden nog geen tegentreffer incasseerde, wacht de ploeg zelf ook nog op zijn eerste doelpunten. “Het aanvallen, opbouwen, positiespel en het komen tot kansen is natuurlijk ook heel belangrijk. Daar zijn we dan ook mee bezig. Maar als je uitspeelt tegen Feyenoord, moet je afwachten in hoeverre je tot aanvallen komt. De tweede helft ging dat al een stuk beter, maar er zijn ook fases geweest waarin we vooral overeind moesten blijven. Met de kwaliteiten van Feyenoord kwam het voor ons grotendeels aan op verdedigen omdat zij dominanter zijn. Maar natuurlijk: wij willen ook graag meer kansen creëren en goals gaan maken.”

'Ze hebben wel laten zien dat ze over genoeg wapens beschikken om gevaarlijk te zijn'

Opponent Vitesse kent een valse start van de eredivisie. De ploeg uit Arnhem verloor tegen Feyenoord en Excelsior. Van Wonderen verwacht dan ook een zeer gemotiveerde tegenstander. “Vitesse heeft een ploeg waar nog steeds veel kwaliteit inzit. Ook voorin. Het is een gevaarlijke tegenstander, met een specifieke speelwijze. Ze zijn ongelukkig aan de competitie begonnen maar hebben wel laten zien dat ze over genoeg wapens beschikken om gevaarlijk te zijn. Ja, daar mogen wij onze borst weer voor natmaken. Zij hebben twee keer teleurstelling ervaren en willen er alles aan doen om dat weer te voorkomen. En wij willen graag de eerste overwinning pakken. Dus dat is een mooie uitdaging.”