Tegen NEC weer met publiek: zo organiseert sc Heerenveen het duel

03 februari 2022 12:52

Bij de thuiswedstrijd op zondag 13 februari tegen NEC mag sc Heerenveen na ruim twee maanden weer publiek toelaten in het Abe Lenstra stadion. Ondanks de hevige teleurstelling over de eenderdebezetting, is de club tegelijkertijd opgelucht dat het eindelijk weer supporters mag verwelkomen. In dit artikel lees je hoe sc Heerenveen het wedstrijdbezoek organiseert.

24042021279216 FP1 2063 (1)


Na ruim twee maanden lege tribunes mogen de eredivisieclubs weer supporters ontvangen, zoals minister-president Mark Rutte bekendmaakte tijdens de laatste coronapersconferentie. Hoewel het betaald voetbal liever volle stadions had gezien, moeten we het voorlopig doen met een maximale bezetting van eenderde. De eerste wedstrijd van sc Heerenveen waarbij deze regel geldt is NEC-thuis op zondag 13 februari (aftrap: 14.30 uur).

Online wedstrijdticket claimen
Omdat slechts eenderde van het Abe Lenstra stadion bezet mag zijn, komen alleen seizoenkaarthouders en onze sponsoren voor toegang in aanmerking. Er vindt geen losse kaartverkoop plaats. In verband met de beperkte bezetting kunnen we helaas niet alle seizoenkaarthouders herbergen en ook niet de vaste plek. Daarom werken we met een online inschrijving: seizoenkaarthouders die naar NEC-thuis willen, kunnen vanaf vrijdag 4 februari om 10.00 uur online per persoon één wedstrijdticket claimen

* Supporters met een seizoenkaart in het comfortvak krijgen vrijdag een e-mail met een eigen aanmeldformulier.

Heb je al een Mijn Heerenveen-account?
Om een wedstrijdticket te kunnen claimen, moet je als seizoenkaarthouder al wel een account hebben aangemaakt in de nieuwe Mijn Heerenveen-omgeving. Hier vind je je geclaimde ticket ook terug onder 'Mijn ticket(s)'. Heb je dit nog niet gedaan? Maak dan eerst een account aan. Zonder account kun je geen wedstrijdticket claimen. Kom je er niet uit? Neem dan de instructiepagina door.

Legitimatie- en coronabewijs
Als je een wedstrijdticket hebt kunnen claimen, neem je deze mee naar het stadion. Vergeet ook niet een mondkapje (mag af op je zitplaats), legitimatiebewijs en coronabewijs mee te brengen. Het coronabewijs laad je in in je CoronaCheck-app. Een van de drie coronabewijzen volstaat (m.u.v. kinderen jonger dan 13 jaar):

  • Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin
  • Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona
  • Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement via Testen voor Toegang

In het Abe Lenstra stadion geldt overal de anderhalvemeterregel. Ook wordt door iedereen een mondkapje gedragen: deze mag af op de zitplaats. Daarnaast neemt de toegangscontrole meer tijd in beslag dan normaal: kom daarom op tijd naar het stadion. De belangrijkste informatie, vragen en antwoorden hebben we gebundeld op deze pagina.