Tobiasen hoopt op toetje: "Zou echt een prestatie zijn"

13 mei 2022 17:42

sc Heerenveen start zondag tegen Go Ahead Eagles met dezelfde elf die woensdag tegen Ajax aan de aftrap stonden. Dat vertelde trainer Ole Tobiasen vrijdag alvast bij het persmoment. De Friezen hopen het seizoen te verlengen met het bereiken van de play-offs om Europees voetbal.

10042022291680 Groningen 9274


Do or die zondag voor sc Heerenveen. Zijn ploeg heeft het niet meer in eigen hand, maar hopen doet Ole Tobiasen wel op het behalen van plek acht en dus deelname aan de play-offs om Europees voetbal. "Natuurlijk. Het zou fantastisch zijn als we ons daarvoor zouden kwalificeren. Dat zou echt een prestatie zijn."

Play-offs om Europees voetbal
Want het heeft er wel anders voorgestaan. Iets meer dan twee maanden geleden had sc Heerenveen zeven competitiewedstrijden op rij verloren. De ploeg stond dertiende, vier punten boven de plek die 'goed' is voor play-offs om degradatie. Maar het tij keerde en met nog één competitieduel te gaan, strijden de Friezen nog steeds mee om de play-offs, maar dan die om Europees voetbal.

Het kan verkeren. "Gelukkig wel", zegt Tobiasen. "Mede dankzij de omzetting qua speelwijze zijn we van die onderste plekken weggebleven. Daar hebben we met z'n allen onze steen aan bijgedragen. Nu we er zo dicht bij zijn, willen we het bereiken ook."

sc Heerenveen is afhankelijk van NEC (en Fortuna Sittard). De Nijmegenaren staan nu achtste met evenveel punten, maar een beter doelsaldo (+2 ten opzichte van de Friezen). "We moeten in de eerste plaats met onszelf bezig zijn en winnen. Pas dan kijken we naar de andere (tussen)standen. Een punt kan voor ons ook genoeg zijn. Het wordt spannend."

Dezelfde elf
Tobiasen begint met dezelfde basisopstelling als tegen Ajax. Op Joost van Aken en Nick Bakker na is iedereen fit, zei de oefenmeester. "Dat we de play-offs kunnen halen, leeft in de groep. Dat is mooi om te merken. Van Ajax-uit hebben we een tik gehad, maar de knop is allang om. We kunnen onszelf zondag nog trotser maken."