Tobiasen: "We willen winnen, maar zeker niet verliezen"

01 april 2022 15:09

Precies zestien dagen na die bevrijdende thuiszege op Heracles Almelo hervat sc Heerenveen zondag de eredivisie. De ploeg van trainer Ole Tobiasen gaat op bezoek bij Sparta Rotterdam (aftrap: 14.30 uur). De oefenmeester keek vrijdag alvast vooruit.

18032022290952 FPH 7472


Het voelde alweer als een hele tijd geleden: die langverwachte en zo nodige overwinning op Heracles (2-0). "Dat was heel erg fijn", blikte Ole Tobiasen terug. "Na een veel te lange tijd weer eens drie punten. Dat was heel goed voor het humeur en ons vertrouwen. Zeker zo aan de vooravond van een interlandbreak."

Interlandperiode
De afgelopen dagen waaierden meerdere spelers van sc Heerenveen uit om op pad te gaan met de nationale ploeg. De coach zag onder meer Milan van Ewijk debuteren voor Jong Oranje. "En dat deed ie heel behoorlijk. Milan heeft zo'n drive. Een fantastische ervaring voor hem. En ook mooi voor de club."

Van Ewijk keerde na twee wedstrijden en 180 minuten Jong Oranje deze week terug op Sportpark Skoatterwâld. Ook Nicolas Madsen meldde zich weer in Heerenveen, maar was niet ongeschonden uit de wedstrijd met Jong Denemarken gekomen. De middenvelder ontbreekt zondag, net als Joost van Aken en Jan Ras.

Verschillende systemen
De vorige twee wedstrijden trad sc Heerenveen aan in een 5-3-2-systeem. Of Tobiasen zijn spelers zondag ook zo het veld instuurt, wilde de coach niet kwijt. "Elke wedstrijd willen we het maximale uit de ploeg halen. We beheersen verschillende systemen. Eén ding staat vast: we willen van Sparta winnen, maar zeker niet verliezen."