Tobiasen wil lijn doortrekken met winnen van 'speciaal duel'

08 april 2022 15:29

Komt er na vijf jaar zondag weer een winnaar bij de Derby van het Noorden in het Abe Lenstra stadion? Als het aan trainer Ole Tobiasen ligt zeker. "We willen er met onze supporters een feest van maken."

13022022288449 NEC FPH 4780 (1)


De laatste vijf uitslagen van de ontmoetingen tussen sc Heerenveen en FC Groningen in Fryslân? In chronologische volgorde: 0-0, 1-1, 1-1, 1-1 en 1-1. Sinds 2017 leverde de noordelijke derby in Heerenveen geen winnaar op. Met die traditie wil trainer Ole Tobiasen zondag breken. "We willen winnen, zeker ook met het oog op de ranglijst."

Want bij een overwinning is sc Heerenveen zo goed als zeker veilig, berekende Tobiasen. "Hoe eerder we dat zijn, des te beter natuurlijk. Bovendien verklein je ook nog eens het gat met Groningen, zodat je meer naar boven kunt kijken. Er is maar één echte derby, maar duels met Groningen zijn zeker speciaal."

Laatste test
Tobiasen kan zondag waarschijnlijk geen beroep doen op Joost van Aken. De verdediger wordt zaterdagochtend, bij de laatste training, nog getest. "Maar ik verwacht eerlijk gezegd niet dat ie erbij is", zei Tobiasen, die Nicolas Madsen wel weer ziet terugkeren in de wedstrijdselectie.

Het gevoel richting de Derby van het Noorden is goed, gaf Tobiasen aan. "We zijn vier wedstrijden op rij ongeslagen. Die lijn willen we doortrekken. De resultaten van de laatste tijd geven vertrouwen. Dat vertrouwen moeten we meenemen wanneer we zondag het veld op lopen. We willen er met onze supporters een feest van maken."