Van Wonderen jaagt op meer doelpunten met nieuw systeem

28 oktober 2022 15:19

Zaterdag staat het duel tussen sc Heerenveen en FC Utrecht om 16.30 uur op het programma. Kees van Wonderen speelde in de voorbereiding voor het seizoen al met zijn ploeg tegen de Domstedelingen. Destijds ging het oefenduel met 0-1 verloren in de slotfase. De trainer wil nu doelpunten van zijn eigen ploeg zien, in een nieuw systeem.

28102022301253 FPH4155


Waar de pompeblêdenformatie tijdens de eerste elf competitieduels in een 5-3-2-systeem startte, laat hij die formatie nu los. "De eerste helft tegen FC Volendam was heel rommelig. In de tweede helft zag het er veel stabieler uit na een paar wisselingen. We hadden meer de bal, creëerden meer en kregen minder kansen tegen. Dat voelden de spelers ook", vertelt Van Wonderen. In Noord-Holland werden uiteindelijk drie punten gepakt na een sterke slotfase. De trainer wil op diezelfde weg verder.

"We wilden eerst door zoals de club vorig seizoen geëindigd is, maar we kwamen er achter dat je dingen bij moet sturen. Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr zijn goed in het afmaken van kansen, maar in sommige wedstrijden hebben we te weinig gecreëerd. Is het spel dan attractief genoeg? Natuurlijk waren er ook positieve punten. We hebben pas twee keer verloren en weinig kansen tegen gekregen. Met een ander systeem hopen we op meer aanvallende impulsen." 

Van Wonderen hoopt dus op doelpunten tegen FC Utrecht, een serieuze angstgegner voor de Friezen. De laatste negen officiële duels tussen beide clubs leverden geen overwinning op voor sc Heerenveen: In 2018 werd het in de play-offs 4-3. De Domstedelingen hebben in dit seizoen twee punten minder verzameld, maar een blik op de ranglijst geeft geen garanties op een goed resultaat. Van Wonderen: "Wij blijven een team dat in ontwikkeling is."