Van Wonderen kijkt uit naar topwedstrijd: "Er zijn nog genoeg verbeterpunten"

07 oktober 2022 17:22

sc Heerenveen neemt het zondagmiddag 16.45 uur op tegen PSV. De laatste negen onderlinge confrontaties in het Abe Lenstra stadion leverden geen overwinning op voor de topclub. Volgens Kees van Wonderen geven prestaties uit het verleden geen garanties voor de toekomst.

22072022296310 22072022296093 DSC 0878

 

"Joost van Aken zit nog niet bij de groep. Tibor Halilovic had wat last van zijn bovenbeen, maar ik verwacht geen probleem voor de wedstrijd" , begint de oefenmeester, die de Eindhovenaren donderdagavond nog zag winnen van Zürich in de Europa League. In Zwitserland werd het maar liefst 1-5 voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij.

Dat de bezoekers in de slotfase nog een doelpunt om de oren kreeg, is een terugkerend verhaal dit seizoen. Walter Benitez, keeper van de Eindhovenaren, hield zijn doel tot dusver één keer schoon. Andries Noppert hield al vijf keer de nul in de Eredivisie. Of de Friezen minder wisselvallig zijn dan de komende tegenstander? "Je ziet bij PSV ook dat ze nog zoekende zijn. Ze missen natuurlijk ook een aantal spelers, maar ze hebben nog steeds veel kwaliteit", aldus de trainer. "Wij zijn stabiel, geven weinig weg en zijn bereid om voor elkaar te werken. Maar natuurlijk zijn er ook nog genoeg verbeterpunten. Wij moeten meer creëren en meer scoren." 

Van Wonderen hoopt op een mooie wedstrijd tegen de Eindhovenaren, die het de laatste jaren dus moeilijk hebben in het Abe Lenstra stadion. "Ik wil graag een topwedstrijd winnen in eigen stadion, als het druk is op de tribunes. Je wilt een bepaalde dynamiek krijgen. Misschien lukt het zondag. Ik kijk uit naar de wedstrijd."