Akademy: doelpuntenfestijn bij Onder 12, Onder 16 blijft winnen

13 februari 2023 13:21

De hoofdmacht van sc Heerenveen kwam zondagmiddag net tekort tegen Feyenoord: 1-2. In de Akademy waren wel een aantal teams die een resultaat pakten. De Onder 18 en Onder 12 speelden gelijk, terwijl de Onder 16 maar blijft winnen. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

O21 11

Onder 21 verliest na goede start
O21 begon de tweede seizoenshelft voortvarend met zeven punten uit drie wedstrijden, maar de laatste twee duels gingen verloren. Dit weekend was Willem II met 1-3 te sterk. sc Heerenveen kwam wel vroeg op voorsprong door een vrije trap van Djenahro Nunumete, maar nog voor de pauze lukte het de Tilburgers om drie doelpunten te maken. De Friezen staan nu derde na vijf speelrondes.

Gelijkspel voor Onder 18
Ook de O18 nam het op tegen een ploeg uit Noord-Brabant. Bij de wedstrijd tussen sc Heerenveen en NAC vielen de doelpunten na de pauze. Thom Faber zette de thuisploeg in de tweede minuut van de tweede helft op voorsprong, waarna de Bredanaars in minuut zeventig weer op gelijke hoogte kwamen. De Friezen hebben na vijf wedstrijden vijf punten bij elkaar gesprokkeld.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Akademy (@scheerenveen_akademy)

Onder 16 blijft winnen
O16 blijft maar winnen. Voor de winterstop werd de ploeg kampioen zonder ook maar één punt te morsen en ook in de tweede seizoenshelft staat de teller na vier wedstrijden op vier overwinningen. Zaterdag werden de leeftijdsgenoten van Hoofddorp verslagen met 1-2. Damy Bernardina zorgde voor de openingstreffer na een kwartier, waarna de thuisploeg nog wel terugkwam. Uiteindelijk werd Kai Jansen de matchwinner.

Onder 15 onderuit tegen koploper
O15 nam het zaterdag op tegen koploper Spartaan ’20 uit Rotterdam, de oude club van Denzel Dumfries en Sherel Floranus. Het werd voor de Friezen een vervelende wedstrijd, want de punten gingen mee naar de havenstad. Het werd 0-4 voor de bezoekers. sc Heerenveen heeft na vijf wedstrijden drie punten.

Onder 13 verliest
Vitesse was zaterdag de gastheer voor de O13, dat na de winterstop één keer wist te winnen. Daar bleef de teller op staan, want de Arnhemmers hielden de punten thuis. Luca Dijkstra en Bodhy van de Giesen scoorden namens de Friese club, maar de thuisploeg deed dat één keer vaker.

Doelpuntenfestijn bij Onder 12
O12 ging op bezoek bij FC Volendam. In het vissersdorp kregen de toeschouwers genoeg doelpunten te zien. Maar liefst dertig keer mocht een speler juichen na een treffer, perfect verdeeld over beide teams.