Akademy: doelpuntenregen bij Onder 15 levert punt op; Onder 16 en Onder 18 winnen

24 april 2023 15:15

Zaterdagavond kwam de hoofdmacht van sc Heerenveen twee keer op voorsprong, maar het was niet genoeg voor een tastbaar resultaat. Gelukkig was bij de Akademy-teams wel het nodige te juichen. Onder 18 en Onder 16 boekten een overwinning, terwijl Onder 15 een punt overhield aan een bizar voetbalgevecht.

O13 Ajax

Negatieve reeks houdt aan bij Onder 21
Lang leek O21 mee te doen om een promotieticket, maar de laatste weken is er zand in de Friese machine gekomen. Voor dit weekend pakte de ploeg één punt uit de laatste drie wedstrijden en ook zaterdag lukte het niet om die reeks een halt toe te roepen. Willem II was met 1-0 te sterk door een doelpunt in minuut 41. sc Heerenveen heeft nu veertien punten na elf wedstrijden en staat op de vijfde plaats.

Onder 18 boekt tweede zege op een rij
Net als O21 heeft ook O18 veertien punten na elf wedstrijden. Toch is het gevoel hier heel anders. De ploeg staat in de halve finale van het bekertoernooi en won in de competitie de laatste twee wedstrijden. Dimitris Rallis scoorde vorige week twee keer en dat deed hij nu ook tegen NAC. In minuut vijf tekende hij voor zijn eerste treffer, waardoor de ploeg op voorsprong kwam. Na een uur spelen maakten de Bredanaars gelijk, maar twee minuten voor tijd zorgde de aanvaller ervoor dat de punten meegingen naar Friesland.

Onder 16 maakt het even spannend
Fortuna Wormerveer leek zaterdag geen enkele kans te hebben tegen O16, maar de Friezen maakten het nog even spannend. Door een doelpunt van Ruben Veer en twee treffers van Julian Nicolai keek sc Heerenveen tegen een 3-0 voorsprong aan, maar het lukte de bezoekers om twee keer te scoren. Veer bracht met zijn tweede goal de marge weer op twee, waardoor de ploeg nog steeds foutloos is in de competitie. Het verschil met de nummer twee op de ranglijst is acht punten, terwijl sc Heerenveen ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Onder 15 houdt punt over aan bizar doelpuntenfestijn
Een spektakel, dat legden O15 van sc Heerenveen en FC Twente/Heracles-academie zaterdag op de mat. De doelpunten vlogen de toeschouwers om de oren, maar een winnaar kwam er niet: 5-5. Voor de pauze scoorden de Friezen eenmaal vaker dan de Tukkers; na de rust was dat andersom. Daardoor eindigde het duel zoals het begon: met een gelijke stand.

Onder 14 geen medekoploper meer
O14 mocht een paar weken hopen op de titel, maar staat na afgelopen weekend niet meer op pole-position. De ploeg stond qua punten gelijk met Go Ahead Eagles, maar verloor zaterdag met 1-2 van NEC. Daardoor is het verschil met het team uit Deventer nu drie punten. Overigens is er nog geen man overboord: sc Heerenveen treft de koploper nog in de laatste wedstrijd van het seizoen, op zaterdag 20 mei.

Onder 13 kan niet stunten tegen koploper
Koploper Ajax kwam zaterdag op bezoek op Sportpark Skoatterwâld. O13 kon bij vlagen goed weerstand bieden, maar de ploeg uit de hoofdstad bleek toch een maatje te groot. Voor de pauze maakten de Amsterdammers twee doelpunten, waarna ze na de pauze nog drie keer mochten juichen. Daardoor blijft sc Heerenveen steken op zeven punten na elf wedstrijden.