Akademy: doelpuntrijke zege voor Onder 14, Onder 13 pakt punt tegen koploper

16 oktober 2023 11:37

Het eerste elftal hoefde niet te spelen door de interlandperiode, maar de Akademy-teams denderden door. Het leverde twee overwinningen, twee remises en één nederlaag op.

14102023313768 DSC 8362

Onder 21 blijft koploper na gelijkspel
Zaterdag speelde O21 met 1-1 gelijk tegen FC Dordrecht, waardoor een einde kwam aan een reeks van drie overwinningen op een rij. Amir Ismaïl zette zijn ploeg in de zeventiende minuut op voorsprong, maar de bezoekers kwamen een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Het hoogste jeugdteam van sc Heerenveen pakte dus geen driepunter, maar is nog wel ongeslagen. Na zes wedstrijden heeft de ploeg veertien punten.

Koploper Onder 16 wint
O16 moest zaterdag naar Noord-Brabant, waar een wedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma stond. Het werd 0-2 voor de Friezen, waardoor de terugweg gevoelsmatig snel voorbij was. Uit een vrije trap maakte Flynn Macnack de openingstreffer, waarna Kobus Bruinsma de marge snel na rust verdubbelde. De ploeg staat bovenaan in de competitie met zestien punten uit zeven wedstrijden.

Onder 15 verliest
Gelijkspelen lijkt dit seizoen geen optie bij O15, het is alles of niets. De ploeg won tot afgelopen zaterdag twee competitiewedstrijden en verloor er drie. Dit weekend kwam daar nederlaag nummer vier bij tegen De Graafschap. Het werd 3-1. De Friezen hebben na zes wedstrijden zes punten.

Winnend Onder 14 maakt het spannend
Voor spektakel moest je dit weekend in Hengelo zijn, waar O14 het opnam tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles Academie. Het werd 3-4 voor de Friezen, die voor de pauze al met 0-3 voorstonden. Het leek dus een makkelijke wedstrijd te worden, maar zo simpel ging het niet. De Tukkers kwamen terug tot 2-3, maar in minuut 56 werd de marge weer twee. De thuisploeg scoorde daarna nogmaals, maar kon de punten niet meer afpakken van de pompeblêdenformatie. sc Heerenveen staat tweede met veertien punten na zeven wedstrijden.

Onder 13 pakt punt tegen koploper
O13 moest op bezoek bij koploper Vitesse. Waar de ploeg vorige week al knap wist te winnen van Feyenoord, liet de ploeg ook nu zien over veel klasse te beschikken. De nummer één van de competitie werd namelijk op een gelijkspel gehouden. De Arnhemmers kwamen wel op voorsprong na twintig minuten spelen, maar Sky Martha zorgde bijna vijftig minuten later voor de 1-1. sc Heerenveen staat op de vierde plaats met elf punten uit zes wedstrijden.