Akademy: drie teams strijden in de achtste finale van het bekertoernooi

24 februari 2023 11:33

De hoofdmacht van sc Heerenveen speelt zaterdagavond om 18.45 uur thuis tegen RKC Waalwijk. Het is meteen het enige pompeblêdenteam dat een duel op vertrouwde bodem speelt. De drie Akademy-teams die in actie komen, spelen allemaal uit in het bekertoernooi.

Leidpwnb


Onder 21
O21 reist zaterdag af naar Venlo, waar de leeftijdsgenoten van VVV de tegenstander zijn in de achtste finale van het bekertoernooi. Waar de Limburgers in de derde Divisie uitkomen, spelen de Friezen in de tweede Divisie. In de eerste seizoenshelft was het juist andersom: toen speelden de Venlonaren een niveautje hoger.

Onder 18
Ook voor de O18 staat een wedstrijd in de achtste finale op het programma: FC Utrecht is de tegenstander. De ploegen speelden voor de winterstop al twee keer tegen elkaar in competitieverband. Een keer stapten de teams met een 2-2 gelijkspel van het veld; de andere wedstrijd werd met 3-1 een prooi voor de Domstedelingen.

Onder 13
O13 gaat in het bekertoernooi op bezoek bij AZ, dat dit seizoen nog maar één wedstrijd verloor. Dat gebeurde tegen de Friezen. Het eerste competitieduel na de winterstop leverde een mooie 3-2 overwinning op voor sc Heerenveen. Luca Dijkstra, Bodhy van de Giesen en Fimme Kroes waren in Nieuwehorne goed voor de doelpunten van de thuisploeg. Nu wacht dus de volgende onderlinge krachtmeting.