Akademy: Hattrickheld bij Onder 16, Onder 13 wint op bezoek bij Ajax

04 december 2023 12:27

Vrijdagavond was het feest in het Abe Lenstra stadion door een 3-0 overwinning op Almere City FC. Ook in de Akademy kon bij drie teams gejuicht worden door een driepunter: Onder 16 won op bezoek bij Excelsior, terwijl Onder 13 met een zege terugkwam uit Amsterdam. Onder 12 hield op Sportpark Skoatterwâld de eer hoog met een 17-5 overwinning op De Graafschap.

11112023314018 DSC 3186

Onder 21 verliest

Omdat de hoofdmacht vrijdagavond al speelde, kon O21 beschikken over een aantal reservespelers van het eerste team. Daniel Karlsbakk, Charlie Webster en Denzel Hall gingen mee met de beloftenploeg. Met het drietal in de basis werd met 2-1 verloren van NAC Breda. De Brabanders scoorden in beide helften eenmaal. De Friezen konden in minuut 88 pas iets terug doen via de ingevallen Erald Krasniqi. Volgend weekend staat de laatste speelronde voor de winterstop op het programma. De ploeg staat vier punten achter op de nummer twee, waardoor promotie niet meer mogelijk is.

Nederlaag voor Onder 18
Ook O18 wist de uitwedstrijd van afgelopen weekend niet te winnen. Op bezoek bij PEC Zwolle werd met 3-2 verloren, terwijl de Friezen wel goed begonnen. Eser Gürbüz zette de ploeg in de tiende minuut op voorsprong, maar aan het begin van de tweede helft was de stand helemaal omgedraaid. Yarin Shyovitz zorgde een kwartier voor tijd voor de 2-2, maar dat werd niet over de streep getrokken. Vier minuten voor tijd maakten de Zwollenaren de winnende treffer. Heerenveen staat vijfde met zestien punten na twaalf wedstrijden.

Hattrickheld bij Onder 16
Kobus Bruinsma was de grote man bij O16, dat met 2-3 won van Excelsior. De Rotterdammers kwamen in eigen huis op voorsprong in de vierde minuut, maar daarna nam Bruinsma zijn ploeg bij de hand met drie treffers. De punten gingen daardoor mee naar Friesland, ondanks dat de thuisploeg nog wel een tweede goal maakte. sc Heerenveen staat bovenaan met 32 punten na dertien wedstrijden, waardoor de ploeg sowieso al gepromoveerd is. Ook het kampioenschap is nog mogelijk. De voorsprong op nummer twee FC Groningen is twee punten met nog twee speelrondes te gaan.

Onder 15 zonder punten
waar O16 met een goed gevoel terugkeerde uit Rotterdam, was dat voor O15 niet het geval. De ploeg verloor op bezoek bij Excelsior met 4-2. De Friezen staan nu op de vierde plaats met 22 punten uit dertien wedstrijden.

Onder 14 verspeelt voorsprong
Er leek zaterdag geen vuiltje aan de lucht voor O14, maar uiteindelijk bleef de ploeg toch met lege handen achter tegen koploper De Graafschap. Heerenveen stond voor de pauze met 2-0 voor. Na een half uur spelen in de tweede helft was het ineens 2-4. In de blessuretijd maakte Givencio Getrouw nog wel een treffer, maar het was niet genoeg voor een tastbaar resultaat. Heerenveen staat tweede met 29 punten na dertien wedstrijden, waardoor het al gepromoveerd is.

Onder 13 wint van Ajax
O13 moest zaterdag op bezoek in Amsterdam, waar Ajax de tegenstander was. De Friezen gingen met de drie punten terug naar huis door een goede eerste helft. Toen stond namelijk de eindstand van 2-4 al op het scorebord. Natu Teckle, Sky Martha en Dévon Snell zorgden voor de treffers namens sc Heerenveen. De ploeg staat nu op de vierde plaats met zeventien punten uit twaalf wedstrijden.