Akademy: Onder 16 en Onder 14 blijven koploper door zeges

11 april 2023 11:50

Het eerste elftal van sc Heerenveen boekte zaterdag een mooie 2-1 overwinning tegen FC Volendam. Ook bij de Akademy-teams viel wat te juichen. Onder 16 en Onder 14 zijn na dit weekend nog altijd koploper. De twee andere teams die in actie kwamen, konden geen driepunter bijschrijven.

O14 2

Onder 21 speelt gelijk tegen koploper
Een duel met de koploper stond zaterdagmiddag op het programma voor Onder 21. Voorafgaand aan het duel was het gat tussen Go Ahead Eagles en Heerenveen vijf punten en na negentig minuten was er niets veranderd. De ploegen hielden elkaar namelijk in evenwicht. De Friezen kwamen in minuut 67 op voorsprong via Ties Oostra, maar de Deventenaren kwamen in de blessuretijd nog langszij. Bernt Klaverboer pakte een strafschop, maar de rebound ging tegen de touwen. sc Heerenveen heeft dertien punten na negen wedstrijden en bezet daarmee de derde plaats op de ranglijst.

Onder 16 wint na achterstand
Het is een zeldzaamheid dit seizoen: Onder 16 dat tegen een achterstand aankijkt. Zaterdagmiddag gebeurde het toch tegen Fortuna Wormerveer. Toch gingen de punten gewoon mee naar Friesland. Damy Bernardina maakte vanaf de strafschopstip de 1-1, waarna de Friezen nog twee doelpunten maakten. Harm Jan Smits en Jesse Hellinga kwamen tot scoren. Daardoor heeft de ploeg nu 27 punten na negen wedstrijden. Het verschil met de nummer twee is zeven punten.

Onder 15 verliest nipt
FC Twente/Heracles-academie was zaterdag de tegenstander van Onder 15. Voor de wedstrijd was het gat één punt in voordeel van de Tukkers; na het duel vier. De Friezen verloren met 0-1 door een doelpunt in de dertigste minuut. De ploeg heeft na tien wedstrijden tien punten bij elkaar gesprokkeld.

Onder 14 blijft koploper
Van kampioensstress is nog geen sprake bij Onder 14. De ploeg won op Sportpark Skoatterwâld met 4-2 van NEC. Davey Volbeda, Koen Westers, Roano Reinbergen en Jerayno Schaken maakten de doelpunten namens de thuisploeg. sc Heerenveen staat drie punten voor op nummer twee Go Ahead Eagles, maar de ploeg uit Deventer heeft een wedstrijd minder gespeeld. Daardoor staan de teams qua verliespunten gelijk.