Akademy: Onder 18 verliest nipt van kampioen

18 december 2023 14:02

Dit weekend stond er voor de Akademy slechts één wedstrijd op het programma. O18 nam het op Sportpark Skoatterwâld op tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen.

16122023315414 DSC 6843

Het was een duel waar het nodige op het spel stond. De gasten uit Groningen hadden een zege nodig om kampioen te worden. sc Heerenveen O18 begon echter goed aan de wedstrijd. Al na 15 minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong na een schitterende goal van Jesse Hellinga. De middenvelder krulde een bal van buiten de zestien in de kruising (1-0). Lang konden de Friezen niet genieten van de voorsprong, want nog voor rust maakte Groningen gelijk via Ivan Laarman.

Het duel ging vervolgens gelijk op met kansen over en weer. Diep in blessuretijd waren het echter de gasten die de overwinning naar zich toe wisten te trekken. Marco Speelman tekende voor de winnende treffer, waardoor FC Groningen zich tot kampioen van de tweede divisie A kroonde. sc Heerenveen eindigde op een vierde plek achter Willem II en de FC Twente / Heracles Almelo Academie.