Akademy: Onder 21 en Onder 14 winnen na achterstand, drie andere teams winnen ook

13 november 2023 11:33

Zaterdagavond wist sc Heerenveen met 1-3 te winnen van Vitesse, maar eerder op de dag was er al genoeg te juichen bij de Akademy. Maar liefst vijf teams wisten te winnen, waarbij Onder 14 voor het meeste spektakel zorgde. De ploeg won met 4-3 van FC Twente/Heracles Academie.

11112023314018 DSC 3186

Onder 21 wint in slotfase
O21 won afgelopen week met meerdere spelers van het eerste elftal van FC Emmen, maar liet nu zien dat het ook prima met ‘eigen’ spelers het veld in kan gaan. FC Dordrecht werd namelijk met 1-2 verslagen. De thuisploeg kwam na achttien minuten op voorsprong, maar die stand werd in de tweede helft omgedraaid. Dimitris Rallis maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker, waarna Ilyas El Moussaoui de winnende treffer maakte. Heerenveen staat gedeeld tweede met twintig punten na tien wedstrijden.

Onder 18 pakt drie punten
Waar O21 met 1-2 won, deed O18 dat met 2-1. NAC Breda werd op het sportcomplex van VV Aengwirden verslagen. Heerenveen kwam al na zeven minuten op voorsprong via Kai Jansen. Na dertig minuten kwamen de Brabanders op gelijke hoogte, waarna Harm Jan Smits uiteindelijk de matchwinner werd met een doelpunt in minuut 79. De ploeg heeft nu twaalf punten na negen wedstrijden. Met dat aantal staat de ploeg qua verliespunten gelijk met de nummer drie.

Onder 16 wint ruim
Al vier wedstrijden op rij is O16 ongeslagen. FC Eindhoven was zaterdag niet opgewassen tegen de Friezen, die met 4-0 wonnen. Ivan Alexander Rudic was na tien minuten de maker van de openingstreffer, waarna Kirayno Schaken voor het tweede en het derde doelpunt zorgde. Met nog elf minuten te gaan zette De'zhaën Cotino de laatste goal op het scorebord. De ploeg staat nu tweede met 23 punten na tien wedstrijden. Koploper FC Groningen heeft een punt meer.

Onder 14 juicht het laatst in knotsgek duel
FC Twente/Heracles Academie leek zaterdag op weg naar een overwinning, maar O14 ging er uiteindelijk met de drie punten vandoor. De Tukkers stonden na zeventien minuten met 0-2 voor, maar de hoop op een Fries resultaat kwam terug toen Givencio Getrouw de aansluitingstreffer maakte. Niet veel later was de marge weer twee door een Twents doelpunt, maar in de tweede helft draaide de wedstrijd helemaal op. Door goals van Sven Kamer, Getrouw en Jens Oppers eindigde het duel met een 4-3 stand. Heerenveen staat nu op de tweede plaats met 23 punten na tien duels. Koploper De Graafschap heeft twee punten meer.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)

Onder 13 hard onderuit

Dit weekend speelden de nummer drie en nummer vier tegen elkaar. O13, dat een plaats onder Vitesse staat, kon geen serieus tegenstand bieden. De Arnhemmers gingen met een 0-4 zege aan de haal. Het gat tussen beide teams is nu zeven punten, maar de Friezen hebben wel een duel minder gespeeld. In negen wedstrijden heeft de ploeg vier keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld.