Akademy: Onder 21 wint in Abe Lenstra stadion; Onder 18 gelijk tegen koploper

22 mei 2023 12:52

sc Heerenveen speelde zondagmiddag een knotsgek duel tegen PSV, dat eindigde in 3-3. Waar de hoofdmacht een uitwedstrijd speelde, kwamen drie teams een dag eerder op Friese bodem in actie. Onder 21 speelde in het Abe Lenstra stadion. Onder 18 en Onder 14 speelden op Sportpark Skoatterwâld. 

O21V


Onder 21 wint in Abe Lenstra stadion
De competitie zit erop voor O21. Zaterdag mocht de ploeg de laatste wedstrijd in het Abe Lenstra stadion spelen. De Friezen speelden nergens meer voor, maar voor tegenstander Vitesse stond er nog wel iets op het spel. De Arnhemmers wilden de tweede plaats behouden, maar dat lukte niet. De Friezen pakten namelijk de drie punten. In minuut 65 zorgde Safouane Karim voor de enige treffer van de wedstrijd. Aan de andere kant van het veld kregen de bezoekers nog een uitgelezen kans om te scoren uit een strafschop, maar die werd gekeerd door Bernt Klaverboer.


Onder 18 pakt punt tegen koploper
Ook O18 is klaar met de competitie, maar nog niet met het seizoen. De ploeg speelt op woensdag 31 mei namelijk nog de bekerfinale tegen de leeftijdsgenoten van AZ in Wijdewormer. Zaterdag speelden de Friezen tegen koploper Vitesse, dat zestien punten meer had verzameld dan de pompeblêdenformatie. Dat verschil werd niet groter of kleiner, want de wedstrijd eindigde zonder winnaar. De Arnhemmers scoorden aan het begin van het duel en in de slotfase. Tussendoor zorgden Tom Faber en Ingmar Mulder voor de goals van de thuisploeg. Daardoor eindigde het duel in 2-2.

Onder 15 tweede op toernooi
O15 speelde niet in competitieverband, maar kwam toch in actie. In Roosendaal deed de ploeg mee aan de Leo Rijpert Cup, waar de tweede plaats werd behaald. Na overwinningen op AFC (3-0), Lyra Lierse (1-0), KV Mechelen (1-2) en FC Eindhoven (1-0) was NAC Breda de tegenstander in de finale. Daarin bleek de Noord-Brabantse club met 1-3 te sterk.

Onder 14 verliest van koploper
O14 nam het ook op tegen de nummer één van de ranglijst. Hier lukte het niet om voor een stuntje te zorgen. Go Ahead Eagles kwam op bezoek én nam de punten mee naar Deventer. Het werd 1-3. Na twaalf wedstrijden staat de teller op twintig punten, wat een derde plaats oplevert.

Onder 13 verliest
O13 speelde zaterdag in Wijdewormer tegen AZ. De eerste competitiewedstrijd stonden de ploegen ook tegenover elkaar. Destijds wonnen de Friezen knap met 3-2. Nu zat een resultaat er niet in. De Alkmaarders scoorden twee keer voor de pauze en nog een keer na de rust, waarna het nog spannend werd door doelpunten van Mitchel Volbeda en Mats van Marrum. In de slotfase lukte het de thuisploeg om weer verder uit te lopen, waardoor er bij het laatste fluitsignaal een 5-2 stand op het scorebord stond.

Lhys5unw