Akademy: prachtige zege en ruime nederlaag in weekend vol afgelastingen

13 maart 2023 09:53

Zes Akademy-teams stonden dit weekend ingepland voor een wedstrijd, maar slechts twee teams kwamen uiteindelijk in actie. Door de sneeuwval op vrijdag waren de meeste velden onbespeelbaar geworden. Buiten Friesland was in grote delen van het land niets gevallen, waardoor de Onder 18 en Onder 13 wel in actie konden komen. Dat leverde wisselende resultaten op.

O18 3


Onder 18 boekt ruime zege
Rotterdam was de speellocatie voor de Onder 18, dat het opnam tegen Excelsior. Beide ploegen begonnen aan de wedstrijd met vijf punten uit zes wedstrijden. Na het laatste fluitsignaal mochten de Friezen daar drie punten bij optellen. Het werd 2-7. Excelsior kwam na iets meer dan twintig minuten nog wel op voorsprong, maar nog voor de pauze werd die achterstand ongedaan gemaakt door twee treffers van Thom Faber. In de tweede helft denderden de bezoekers door. Faber complementeerde zijn hattrick, terwijl Dimitris Rallis twee doelpunten maakte. Jesse Hellinga en Erald Krasniqi waren éénmaal trefzeker.

Onder 13 hard onderuit
De hoofdmacht van sc Heerenveen kreeg dit weekend Ajax op bezoek. De Onder 13 moest juist naar Amsterdam toe voor de onderlinge krachtmeting. Het werd voor de Friezen een wedstrijd om snel te vergeten, want al snel werd duidelijk dat er in de hoofdstad niet te halen was. De Amsterdammers waren behoorlijk effectief voor de goal, waardoor het 10-0 werd.