Akademy: winnende koplopers Onder 16 en Onder 14 scoren vier keer

03 april 2023 16:00

sc Heerenveen pakte zaterdagmiddag een verdienstelijk punt tegen AZ. In Alkmaar werd het, na een vliegende start en een vroege treffer van Sydney van Hooijdonk, 1-1. In de Akademy waren twee teams die na het laatste fluitsignaal met een zege van het veld stapten.

O15 1

Onder 21 verliest nipt
De Friezen gingen zaterdag naar Nijmegen voor de uitwedstrijd tegen NEC. De punten bleven in Gelderland door een 1-0 resultaat. De thuisploeg scoorde na een uur spelen de enige treffer van de wedstrijd. Die klap kwam sc Heerenveen niet meer te boven. Na acht wedstrijden heeft de ploeg dertien punten verzameld.

Onder 18 verliest burenruzie
Ook Onder 18 kon de punten niet meenemen naar Friesland. De ploeg ging op bezoek bij ‘buurman’ FC Groningen en verloor met 2-0. Na een uur spelen scoorde de thuisclub voor de eerste keer, waarna een kwartier voor tijd de wedstrijd beslist werd. Het team heeft na negen wedstrijden acht punten verzameld.

Zegereeks van Onder 16 gaat door
Zoals ieder weekend boekte de Onder 16 ook nu weer een overwinning. De ploeg had na zeven wedstrijden de volle buit en verlengde die zegereeks nog maar eens. Almere City werd met 1-4 verslagen. Harm Jan Smits was in de eerste helft tweemaal trefzeker, waardoor de ploegen gingen rusten met een 1-2 stand. Na de pauze mochten ook Damy Bernardina en Julian Nicolai juichen.

Onder 15 verliest van koploper
Onder 15 nam het op tegen koploper Alphense Boys. Eerder dit seizoen stonden de partijen ook al tegenover elkaar. Destijds werd het gelijk, maar nu trok de nummer één aan het langste eind. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong, maar nog binnen het halfuur werd het gelijk door Prais Israel. In de blessuretijd van de eerste helft werd het 1-2, waarna het team na de pauze uitliep met nogmaals twee doelpunten. sc Heerenveen heeft tien punten na negen wedstrijden.

Koploper Onder 14 wint
Onder 14 is koploper. De ploeg won met 4-0 van FC Volendam, waardoor de Friezen qua verliespunten gelijk staan met Go Ahead Eagles. De Deventeren moeten nog een wedstrijd inhalen, waardoor sc Heerenveen nu alleen bovenaan staat. Felix Sleijfer maakte twee doelpunten, terwijl ook Koen Westers en Jerayno Schaken een treffer op hun naam zetten.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Akademy (@scheerenveen_akademy)

Onder 12 wint tweemaal
Net als Onder 18 moest ook Onder 12 het opnemen tegen FC Groningen. Dit leverde wel een positief resultaat op: het acht-tegen-acht-duel werd 6-2 voor de Friezen. Daarna speelden de teams ook nog elf tegen elf tegen elkaar. Dat duel eindigde eveneens in een zege: 5-1.