Bezoekersinformatie voor AZ-thuis: herdenking, sjaaltjesdag en Voedselbank-actie

13 januari 2023 10:55

Zaterdagavond speelt sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion tegen AZ. Het is de eerste Eredivisie-thuiswedstrijd van het nieuwe jaar, waarbij meerdere acties op het programma staan. Zo vragen wij als club aandacht voor de Voedselbank, herdenken we de supporters die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn en heeft Nieuw Noord het duel uitgeroepen voor de sjaaltjesactie. Lees hier wat je moet weten voor het stadionbezoek.

30102021285217 FP1 7487


Herdenking
De eerste Eredivisie-thuiswedstrijd in een nieuw jaar. Het is een moment om hoopvol vooruit te kijken, maar ook om terug te blikken op alles wat de afgelopen maanden gebeurd is. Bij de wedstrijd tegen AZ staan wij daarom stil bij alle supporters die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn. Dit doen wij doormiddel van een minuut applaus, voorafgaand aan de wedstrijd.

Sjaaltjesdag
De wedstrijd tegen de Alkmaarders is door Nieuw Noord uitgeroepen tot Sjaaltjesdag. Neem daarom je Heerenveen-sjaal mee naar het stadion en houd het trots omhoog tijdens het Frysk Folksliet. Met z allen achter de mooiste club van het land!


Voedselbank
Traditiegetrouw zet sc Heerenveen zich aan het eind van het jaar in voor de Voedselbank. Door de vroege winterstop is dat er in 2022 niet van gekomen. Daarom doen we de actie nu alsnog. Een jaar overslaan was geen optie, aangezien steeds meer mensen een beroep moeten doen op de Voedselbank. Help die mensen een handje en neem iets mee naar het stadion! Daarnaast wordt bij ingangen E en G chocolademelk en erwtensoep verkocht door Tweetal Belevingscatering. De opbrengsten daarvan gaat ook naar de voedselbank.

Producten die geschikt zijn om te doneren:

  • Rijst, couscous, droge pasta’s (lang houdbaar, langer dan een jaar)
  • Zout, bloem, suiker, meel
  • Siroop, stroop honing
  • Houdbare melk, koffie, thee (lang houdbaar, langer dan een jaar)
  • Koekjes, chips, zoutjes, pinda’s, ontbijtgranen, muesli
  • Groenten en/of fruit in blik (lang houdbaar, langer dan een jaar)
  • Jams en zoetwaren (lang houdbaar, langer dan een jaar)
  • Soepen en/of conserven (lang houdbaar, langer dan een jaar)
  • Fritessaus, ketchup en dergelijke mits lang houdbaar (langer dan een jaar)

Seizoenkaarthouders reizen gratis met Arriva
Als seizoenkaarthouder kun je op thuiswedstrijddagen in de Eredivisie gratis met Arriva naar het Abe Lenstra stadion reizen. Het ov-ticket is op de wedstrijddag geldig vanaf drie uren voor de aftrap van de wedstrijd tot drie uren na het laatste fluitsignaal. Dus begint een thuiswedstrijd om 18.45 uur, dan maak je tussen 15.45 en 23.30 uur gebruik van je ov-ticket.