Hans Schrijver tekent als hoofdtrainer sc Heerenveen Vrouwen

04 mei 2023 15:00

Hans Schrijver (63) is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van sc Heerenveen Vrouwen. De ervaren oefenmeester tekent een nieuw contract dat hem voor één seizoen aan de Friese club verbindt. Met het aanblijven van Schrijver krijgt de integratie van het vrouwenvoetbal steeds meer vorm.

FP1 0009


Het is niet de eerste keer dat Schrijver bij sc Heerenveen onder contract staat. Zo was hij in het verleden actief als hoofd jeugdopleiding en trainer van Onder 19.  In de zomer van 2022 tekende hij een contract als hoofdtrainer van de Stichting Vrouwenvoetbal Noord Nederland. Vorige week werd bekend dat sc Heerenveen de proflicentie van deze stichting overneemt.

Het hoofdtrainerschap bij sc Heerenveen Vrouwen bevalt Schrijver goed. “We hebben een talentvol en leergierig team. Ik kijk er ontzettend naar uit om ook volgend seizoen met een groot deel van deze spelers te mogen werken. De integratie naar sc Heerenveen is een uitstekende ontwikkeling voor het vrouwenvoetbal. De stichting heeft de afgelopen jaren een hele mooie basis neergezet. Nu staan we voor een mooie uitdaging om het vrouwenvoetbal verder te professionaliseren.”

Technisch manager Ferry de Haan is blij dat de eerste contouren van het vrouwenvoetbal binnen sc Heerenveen zichtbaar worden. “Hans kent de spelers, is bekend met onze club en weet dat we als club de komende jaren stap voor stap willen bouwen aan het vrouwenvoetbal in het noorden. Als club willen we spelers uit de regio in kaart brengen en talent het hoogste podium bieden om zich verder te ontwikkelen tot prof. We zijn dan ook blij dat we Hans voor volgend seizoen aan ons hebben kunnen binden.”

sc Heerenveen - PSV
Op zondag 7 mei speelt sc Heerenveen Vrouwen een thuiswedstrijd in het Abe Lenstra stadion. Dan neemt de het team van Hans Schrijver het om 14.30 uur op tegen PSV. Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van hun seizoenkaart gratis naar binnen. Losse kaarten bestel je hier.