Kansenregen in openingsfase levert niets op: sc Heerenveen verliest

27 augustus 2023 18:40

sc Heerenveen is de ongeslagen status kwijt. De derde competitiewedstrijd van het seizoen leverde het eerste puntverlies op. Sparta Rotterdam was met 1-3 te sterk in het Abe Lenstra stadion. Een uitslag die op basis van de eerste tien minuten de wenkbrauwen doet fronzen.

HEESPA 10

 

Vorig seizoen was de krachtmeting tussen deze twee ploegen de openingswedstijd van de Eredivisie. Destijds wisten de teams nauwelijks kansen te creëren, waardoor het duel doelpuntloos eindigde. sc Heerenveen liet in de openingsfase duidelijk zien dat er nu vol voor de winst werd gegaan. In de zesde minuut leverde dat maar liefst drie serieuze kansen op, maar de bal wilde er niet in. Osame Sahraoui was het dichtste bij. Hij zag zijn inzet op de paal belanden. Een paar tellen later waren de Friezen weer tweemaal dichtbij, maar ook nu lag de bal nog niet tegen de touwen.

Na iets meer dan een half uur spelen, was het aan de andere kant van het veld wel raak. Andries Noppert kon nog redding brengen op een schot van Koki Saito, maar zag daarna de rebound van Tobias Lauritsen wel achter zich in het net verdwijnen: 0-1. Na de pauze werd de marge verdubbeld door de bezoekers. Koki Saito kon van dichtbij makkelijk binnenkoppen nadat Noppert een bal niet goed kon verwerken. De Japanner maakte het voor de Friezen nog erger door de marge naar drie te schieten met een geplaatst schot in de hoek.

De spanning leek weg, maar Pawel Bochniewicz gaf zich niet zomaar gewonnen. De Poolse verdediger kopte een bal in de goal, waardoor het vertrouwen terugkwam. Kees van Wonderen bracht onder andere Daniël Karlsbakk om een tweede treffer te forceren, maar echt dreigend werd het niet meer voor het doel van Nick Olij.

Heerenveen eindigde het duel uiteindelijk met tien man. Thom Haye kreeg in de blessuretijd een rode kaart na een overtreding.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Ali (76. Hall), Van Ottele, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Olsson (62. Brouwers), Tahiri; Nunnely (76. Karlsbakk), Nicolaescu (87. Witteveen), Sahraoui