Kees van Wonderen merkt 'prettige stemming' in aanloop naar VVV-thuis

30 oktober 2023 17:24

Kees van Wonderen bereidt zich met een goed gevoel voor op het bekerduel met VVV-Venlo. De Friezen wonnen zaterdagavond met 3-0 van Heracles Almelo, waardoor de sfeer in de kleedkamer goed was op het trainingsveld. "De sfeer is anders dan dat je niet wint, dit zorgt voor een prettige stemming. Dit is goed voor het vertrouwen van de jongens", aldus de trainer.

DSC 6726


"Gisteren hebben we getraind met de jongens die niet hebben gespeeld. Ook daar merk je een andere dynamiek, er was meer energie", vertelt Van Wonderen, die Ion Nicolaescu en Osame Sahraoui niet kan gebruiken tegen de Limburgers. "Met Osame lijkt het mee te vallen. Hij heeft nog wel pijn, maar we bekijken per dag hoe het gaat. Het lijkt er niet op dat hij er weken uit is. Voor de rest hebben we een aantal jongens die niet okselfris zijn. Braude laat ik niet starten, dat lijkt me niet verstandig."

Onder de lat kiest hij voor Mickey van der Hart. "Verder gaan we zo veel als mogelijk met het sterkste elftal spelen. Je wilt je elftal verder doorontwikkelen", aldus de coach, die waakt voor onderschatting tegen de nummer acht uit de Keuken Kampioen Divisie. "VVV behoort tot de betere ploegen, er zit goed voetbal in. Daarnaast weten we hoe de beker is. Je moet ze zeker niet minachten. Maar wij moeten de bovenliggende partij zijn, dat zijn we aan onze stand verplicht."

Omdat Sahraoui zaterdag met een blessure naar de kant moest, kwam Simon Olsson als linksbuiten te spelen. Van Wonderen: "Simon speelde daar aan de binnenkant, zoals hij dat vorig seizoen ook aan de rechterkant deed. Omdat hij naar binnen gaat, zag je de back van Heracles twijfelen: moet ik met hem meelopen of juist niet? Het is fijn dat je jongens hebt die meerdere posities kunnen invullen. Luuk Brouwers en Oliver Braude kunnen dat ook."