Kees van Wonderen: Sahraoui en Wålemark twijfelgevallen voor uitduel met Ajax

03 november 2023 14:42

Zondagmiddag gaat sc Heerenveen op bezoek in de hoofdstad. Om 16.45 uur wordt afgetrapt tegen Ajax. Wie Kees van Wonderen op dat moment het veld instuurt, is momenteel nog een vraagteken voor de trainer. Meerdere spelers zijn nog onzeker voor het duel in de Johan Cruijff ArenA.

DSC 7033


Osame Sahraoui is een van de spelers waar nog een vraagteken achterstaat. "Hij stond vandaag op het veld, maar het is nog niet wat het moet zijn", aldus Van Wonderen. "De speler kan zelf het beste beoordelen of het goed genoeg is om te spelen. Als hij zelf zegt: dit heeft geen zin, dan gaan we hem niet opstellen. De knoop zal op het allerlaatste moment worden doorgehakt."

Ook voor Patrik Wålemark is het nog maar de vraag of hij minuten gaat maken. "Hij heeft last van stijfheid in zijn heup, waardoor hij niet vrij kan bewegen. Op dat moment heeft het geen zin om te spelen, dan erger je je alleen maar aan jezelf. Ion Nicolaescu zit momenteel in de eindfase van zijn revalidatie, dus daar houd ik sowieso nog geen rekening mee", aldus de trainer, die zondagmiddag op bezoek gaat bij de nummer vijftien van de Eredivisie. De Friezen hebben twee punten meer, maar de Amsterdammers hebben een wedstrijd minder gespeeld.

"Je merkt in de spelersgroep een bepaalde verbazing. Nog niet zo lang geleden speelde Ajax in de halve finale van de Champions League en nu stonden ze even onderaan, terwijl ze de grootste mogelijkheden hebben van alle Nederlandse clubs. Dan merk je een bepaald soort ongeloof, zoiets van: wat is hier aan de hand?", aldus de hoofdcoach, die de Amsterdammers donderdagavond met 2-0 zag winnen van FC Volendam.

Het was de tweede overwinning dit seizoen, nadat eerder Heracles Almelo met 4-1 werd verslagen. Beide driepunters werden in eigen huis gepakt. "Ajax heeft echt goede spelers, die voor een groot kapitaal gehaald zijn", stelt Van Wonderen. "Het team is moeilijk in te schatten. Ze creëerden best veel kansen, maar je ziet ook dat Volendam zomaar gelijk kan maken. Tegen iedere tegenstander krijgen ze een aantal kansen tegen."