Kees van Wonderen voorzichtig met spelers richting drukke week

24 februari 2023 15:17

Zaterdagavond 18.45 uur staat het duel tussen sc Heerenveen en RKC Waalwijk op het programma in het Abe Lenstra stadion. Het is het startsein van een drukke week, waarin drie wedstrijden gespeeld worden. Kees van Wonderen probeert zijn spelers allemaal binnenboord te houden qua belasting. Sven van Beek en Andries Noppert zijn er de komende krachtmetingen sowieso niet bij.

DSC03304


Hoelang de doelman nog aan de kant staat met zijn kwetsuur, is niet met zekerheid te zeggen. De keeper hoopt zo snel mogelijk weer op het veld te staan. "Maar topsport is omgaan met tegenslag", stelt de trainer. "Wij hebben hem verteld dat hij een bepaalde rust moet hebben, omdat het niet sneller gaat. Je moet je niet frustreren, maar het accepteren. Hij heeft inmiddels wel het idee dat het de goede kant op gaat."

De wedstrijden van deze week komen nog te vroeg, waardoor Xavier Mous zich mag laten zien. De keeper hield afgelopen weekend niet de nul, maar daar kon niemand zich druk om maken. Cambuur werd namelijk verslagen, wat in een Heerenveens volksfeest resulteerde. Van Wonderen: "Bij die wedstrijd waren enorme emoties. Dat wist ik al van de thuiswedstrijd, maar hier voelde het nog zwaarder. Je merkte het ook toen we hier terugkwamen met de bus, hoeveel mensen hier waren. De spelers waren ook blij. In zo’n vijandige omgeving wil je gewoon winnen. Bij de buurman winnen, geeft een goed gevoel."

De driepunter kwam als geroepen. De vorige vier Eredivisiewedstrijden leverden namelijk geen punten op. "Na vier nederlagen wil je het doorbreken. Dit was een tegenstander waar het tegen kon, maar wel in een wedstrijd met andere sentimenten dan normaal. Gelukkig is het goed afgelopen", aldus de oefenmeester, die rekening houdt met de komende drukke periode. "We spelen drie dagen na RKC tegen Feyenoord en snel daarna tegen FC Twente. We moeten voorzichtig zijn met sommige jongens. Osame Sahraoui heeft bijvoorbeeld zeventig minuten gespeeld tegen Cambuur. Dat piept en kraakt nu een beetje. Dat is ook normaal, want hij zit eigenlijk nog in de opbouwfase. Daar moeten we dus nauwkeurig naar kijken."