Noppert helemaal terug: doelman met Oranje naar Nations League Finals

29 mei 2023 12:45

Andries Noppert mocht zondagmiddag in de basis beginnen bij sc Heerenveen na een maandenlange blessure. Een dag later heeft hij opnieuw goed nieuws gekregen: de doelman mag zich melden bij het Nederlands elftal. Ronald Koeman nam de Fries niet op in de voorselectie, maar heeft na één wedstrijd toch besloten om een plaats te reserveren in de groep.

57348577 ORANGE PICTURES


Toen bekend werd dat de doelman zondag weer onder de lat zou staan bij de Friezen, werd hem al gevraagd naar een mogelijke terugkeer bij Oranje. "Ik moet het weer laten zien en dan is het aan de bondscoach om een beslissing te nemen. Ik denk dat negentig minuten genoeg moeten zijn om me te laten zien", stelde de doelman toen voor de camera van ESPN. Koeman blijkt er hetzelfde over te denken.

Nations League
Noppert was afgelopen winter de eerste keeper tijdens het wereldkampioenschap in Qatar, waar hij tot vijf optredens kwam. In de kwartfinale bleek Argentinië te sterk, maar nu kunnen hij en zijn landgenoten opnieuw proberen een prijs te pakken. Oranje speelt namelijk de Nations League Finals. Op woensdag 14 juni neemt Nederland het in Rotterdam op tegen Kroatië. Een dag later spelen Italië en Spanje tegen elkaar in Enschede. De winnaars van die duels spelen op zondag 18 mei de finale in de Kuip. De verliezers strijden op diezelfde datum voor de derde plaats in de Grolsch Veste.