Roan van der Plaat tekent eerste profcontract bij sc Heerenveen

18 juli 2023 09:30

Akademy-speler Roan van der Plaat heeft zijn handtekening gezet onder zijn allereerste profcontract. De twintigjarige vleugelverdediger ligt tot de zomer van 2024, met een optie voor nog een seizoen, vast bij sc Heerenveen. De linksback was afgelopen winter al mee op trainingskamp met het eerste elftal en maakt ook nu in de voorbereiding minuten bij de ploeg van Kees van Wonderen.

13072023310724 DSC 2578


Hoofd Akademy Marcel van Buuren is blij met het contract van de verdediger, die sinds zijn veertiende in de opleiding speelt. "Roan is een vleugelverdediger die defensief zijn mannetje staat, maar ook aanvallend initiatief durft te nemen. Dat heeft hij deze voorbereiding wel laten zien met drie doelpunten. Het is voor hem een mooie beloning dat hij nu zijn handtekening heeft gezet onder een contract."

Van der Plaat hoopt dat de ondertekening van zijn verbintenis het startsein is van een mooi seizoen. "Vorig jaar zat ik al een paar keer op de bank bij het eerste. Mijn doel is om nu minuten te maken in het Abe Lenstra stadion."