sc Heerenveen begint tweede seizoenshelft met een punt

07 januari 2023 18:24

sc Heerenveen en RKC Waalwijk zijn het seizoen begonnen met een gelijkspel. Beide ploegen kregen kansen op een overwinning, maar keepers Andries Noppert en Etienne Vaessen wisten hun visitekaartje af te geven. Daardoor eindigde het duel zoals het begon: met de brilstand op het scorebord.

RKC 3

 

“Doorgaan zoals we vorig seizoen geëindigd waren”, was de wens van Kees van Wonderen, zo vertelde hij vrijdag tijdens het perspraatje. Met die woorden doelde hij op de overwinning op Cambuur, in een kolkend stadion met behoorlijk voetbal. Dat die wedstrijd bijna twee maanden geleden was, bleek wel in de eerste helft tegen RKC. Beide teams hadden tijd nodig om in het ritme te komen na een lange winterstop.

Het zorgde in het eerste kwartier voor een onderonsje zonder serieus gevaar voor de goals. Daarna kregen de doelmannen wel wat te doen, maar sprankelen deed het niet voor rust. Mika Biereth was in de eerste helft het dichtst bij een treffer. Noppert liet bij de RKC-kans zien zijn vorm meegenomen te hebben naar het nieuwe jaar, waar Vaessen aan de andere kant van het veld goed ingreep bij pogingen van Rami Al Hajj en Amin Sarr.

De eerste grote kans van de Friezen in de tweede helft kwam op naam van Milan van Ewijk, die de bal goed meekreeg van Sydney van Hooijdonk. De vleugelverdediger wist van dichtbij de doelman van de tegenstander niet te verschalken na iets meer dan vijftig minuten. Net als de RKC-keeper kon ook Noppert zich in de tweede helft laten zien met een goede redding. Hij stopte een bal van Seuntjens, die niet veel later ook nog de paal raakte. De laatste grote kansen van de wedstrijd waren voor Heerenveen. Mats Kohlert en Anas Tahiri waren dichtbij, maar ook deze ballen werden gestopt.

In de absolute slotfase van de wedstrijd waren er meer zorgen over aanvoerder Sven van Beek dan over het resultaat. De verdediger moest het veld geblesseerd verlaten. Daardoor eindigde de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar niet zoals vooraf gehoopt.


Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Beek (86. Van Aken), Bochniewicz, Köhlert; Haye, Al Hajj (69. Van Amersfoort), Tahiri; Olsson (86. Halilovic), Van Hooijdonk (86. Colassin), Sarr