sc Heerenveen speelt oefenwedstrijd tegen Vitesse gelijk

22 maart 2023 14:34

sc Heerenveen heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Vitesse met 1-1 gelijkgespeeld. Antoine Colassin zette de Friezen op een regenachtig sportpark Skoatterwâld op voorsprong, maar één minuut voor tijd lukte het ook de Arnhemmers om een doelpunt te maken. Bartosz Bialek zette de gelijkmaker op het scorebord.

DSC 6473


Het duel begon met een domper voor de pompeblêdenformatie. Joost van Aken moest na drie minuten het veld per brancard verlaten met een blessure, waarna Thom Haye hem verving. Al snel in de eerste helft kwam Heerenveen goed weg, toen Mohamed Sankoh de bal op de lat kopte. Het was meteen de grootste kans van de hele eerste helft. De grootste kans van de Friezen kwam van de voet van Ché Nunnely, die de bal over de goal schoot, na een goede pass van Simon Olsson.

In de tweede helft kregen de aanwezige supporters meer kansen te zien, aan beide kanten van het veld. Het eerste schot tussen de palen van Heerenveen was in minuut vijftig en kwam van de voet van Rami Kaib, die een paar minuten later ook een gevaarlijke voorzet had. Na een snelle omschakeling met Alex Timossi en Ché Nunnely kwam de bal bij de linksback terecht, die zag dat er voor het doel niemand stond om de bal binnen te werken.

In minuut zeventig was het raak voor Heerenveen. Tibor Halilovic schoot de bal op de lat, waarna Colassin makkelijk binnen kon schieten van dichtbij. Pelle van Amersfoort was daarna nog dichtbij de tweede treffer na een pass van Rami Al Hajj, maar die ging er niet in. Aan de andere kant was het vlak voor tijd nog wel raak via Bartosz Bialek. Dat was meteen de eindstand.

Opstelling sc Heerenveen: Bekkema; Ali (60. Timmerman), Van Ottele (60. Bochniewicz), Van Aken (3. Haye (79. Van der Plaat)), Kaib; Halilovic (81. Braude), Al Hajj (79. Tahiri), Olsson; Timossi, Colassin (71. Van Amersfoort), Nunnely (71. Nunumete).

DSC 5926
DSC 6292
DSC 6361
DSC 6384
DSC 6392
DSC 6404
DSC 6434
DSC 6479
HEEVIT
HEEVIT 2
HEEVIT 1