sc Heerenveen verliest, ondanks twee doelpunten van Van Hooijdonk

22 april 2023 20:43

Sydney van Hooijdonk is bezig aan een ongekend knappe reeks. Voor de wedstrijd tegen FC Emmen begon, had hij de laatste zes doelpunten van de club gemaakt. Na het duel met de Drentenaren was die serie verlengd met twee treffers, perfect verdeeld over beide helften. Een resultaat leverde het niet op, want de bezoekers scoorden drie keer na de pauze.

EMM 3

 

De Friezen begonnen goed aan de wedstrijd, wat in de vierde minuut een kans voor Syb van Ottele opleverde. Hij kreeg de bal uit een corner, maar zijn inzet ging naast. Waar de eerste mogelijkheid uit een standaard situatie kwam, creëerde de ploeg daarna ook een aantal goede kansen met positiespel. Na veertien minuten schoot Osame Sahraoui de bal langs de verkeerde kant van de paal na een pass van Simon Olsson en een slim overstapje van Sydney van Hooijdonk. Acht minuten later besloot de spits om voor zijn eigen kans te gaan na een pass van de Zweed en dat bleek de juiste beslissing, want hij maakte de openingstreffer.

Mous moest kort na die goal voor het eerst serieus in actie komen. Een schot van Mark Diemers wist hij goed te stoppen, maar het was het startsein van een betere fase van de bezoekers. Doelpunten kwamen er voor de pauze niet meer, waardoor de ploeg in het oranje met een voorsprong de kleedkamer opzocht. Na rust was de minieme marge snel van het scorebord verdwenen door een treffer van Ole Romeny. Het betekende dat de Friezen weer op zoek moesten naar een voorsprong, maar daarbij kregen ze hulp van de tegenstander. Bij een hoekschop werd vastgehouden, waardoor de bal op de stip ging. Van Hooijdonk kreeg zo de mogelijkheid om zijn tweede van de avond te maken en faalde niet, oog in oog met Mickey van der Hart.

Met nog twintig minuten op de klok kreeg Sahraoui een kans om de marge te verdubbelen na een mooie aanval, maar hij schot de bal naast. Een paar tellen later was het aan de andere kant van het veld wel raak, waardoor de stand weer gelijk werd. Zowel de uit- als de thuisploeg ging daarna op jacht naar een driepunter, waarbij Emmen voor de meeste dreiging zorgde. Van Hooijdonk had nog een kans voor de Friezen, maar die ging naast. Toen de vierde official het bord met de extra tijd omhoog hield, maakte Emmen de derde treffer. Wederom was het Romeny, waardoor de punten meegingen met de bezoekers.


Opstelling sc Heerenveen:
Mous; Van Ewijk, Van Ottele, Bochniewicz, Köhlert (93. Kaib); Haye, Van Amersfoort (87. Halilovic), Tahiri; Olsson (79. Nunnely), Van Hooijdonk, Sahraoui (93. Timossi).