Seizoenkaartcampagne in cijfers: ruim 2400 nieuwkomers

07 september 2023 17:01

De seizoenkaartcampagne 'Meer dan één generatie' is officieus ten einde. De afgelopen maanden zijn er diverse acties geweest om verlengers te bedanken en om nieuwe seizoenkaarthouders te werven: zo ging het personeel van de club langs de deuren, belden vrijwilligers duizenden seizoenkaarthouders, werden meerdere seizoenkaarthouders verrast met een canvasdoek en hadden een aantal verlengers zelfs een Meet en Greet met Andries Noppert tijdens sc Heerenveen – Excelsior.

27022022289898 FPH 5747


Cijfers

In totaal zijn er ruim 2400 nieuwe seizoenkaarthouders bijgekomen, die afgelopen seizoen geen seizoenkaart hadden. Momenteel beschikken 15.800 supporters over een seizoenkaart. Dit aantal is inclusief sponsoren en vrijwilligers. Er zijn 13.305 particuliere seizoenkaarten verkocht. Ter vergelijking: vorig jaar waren er rond deze tijd 11.500 particuliere seizoenkaarthouders.

Wervingscodes
Deze zomer kregen supporters die hun seizoenkaart verlengden tijdens de verlengperiode wervingscodes om andere fans tegen een voordeliger tarief ook een aan vaste plaats in het Abe Lenstra stadion te helpen. Dat leverde aan twee kanten voordeel op: degene die de code invulde ontving 25 procent korting op de seizoenkaart en degene die de code weggaf verdiende 25 procent van zijn of haar aankoopbedrag terug. Inmiddels is in de Mijn Heerenveen-omgeving te zien hoeveel geld supporters met deze actie verdient hebben. Dit zal in de derde week van september worden gestort op de doorgegeven bankrekening.