Van Wonderen laat Van Amersfoort staan: "Geen reden om iets te veranderen"

30 november 2023 14:45

Vrijdagavond staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor sc Heerenveen. Almere City FC komt op bezoek in het Abe Lenstra stadion, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt. Kees van Wonderen zag zijn ploeg drie van de laatste vier competitieduels winnen, maar waakt voor onderschatting tegen de promovendus.

DSC 6726


"Almere is een ploeg die 5-3-2 speelt, of 3-5-2. Het is maar net hoe je het wilt noemen. Vorige week verloren ze heel geflatteerd, daar zullen ze op willen reageren. Maar daarvoor hebben ze heel goede resultaten gehaald. Uit bij FC Utrecht en Sparta Rotterdam wonnen ze, terwijl ze tegen Ajax en Go Ahead gelijkspeelden. Het is een lastige ploeg om tegen te spelen", aldus Van Wonderen, die vrijdagavond nog niet kan beschikken over Jan Bekkema en Pawel Bochniewicz.

"Daniel Karlsbakk is wel terug", vertelt de trainer, die tijdens het wekelijkse persmoment bekendmaakt dat Pelle van Amersfoort weer in de spits staat. "Normaal zeg ik er eigenlijk niets over, maar er is geen reden om iets te veranderen. We zitten in een opwaartse lijn en Pelle heeft daarin zijn rol. Je kijkt wat een elftal nodig heeft. We zijn groeiende."

Concurrentiestrijd
Het betekent dus dat Ion Nicolaescu op de bank zit. "Jongens die niet spelen, moeten laten zien dat ze van toegevoegde waarde zijn. Nico komt net terug van een buikblessure, dus hij moet nog fitter worden", zegt Van Wonderen. "Syb van Ottele moest ook een tijdje wachten op zijn kans, maar die krijgt hij nu door de blessure van Pawel. Als hij het goed doet, blijft hij misschien wel staan."

Kortom, er is een serieuze concurrentiestrijd in het team. Het is iets waar de oefenmeester aan het begin van het seizoen op hoopte, maar toen waren teveel spelers niet helemaal okselfris door verschillende redenen. "Je hebt allemaal onderdelen waardoor een team wel of niet functioneert. Soms valt het in één keer in elkaar, maar soms duurt het ook heel lang. Je ziet nu dat het zowel individueel als in teamverband de goede kant opgaat, terwijl we ook een moeilijke fase hadden."